KiesUwCursus
Home Cursussen Themabijeenkomst kennisnet sociale zekerheid

Themabijeenkomst kennisnet sociale zekerheid

Specialisatievereniging Sociale Zekerheidsadvocaten

In samenwerking met de Specialisatievereniging Sociale Zekerheidsadvocaten (SSZ) organiseert OSR jaarlijks vier themabijeenkomsten Kennisnet sociale zekerheid. Tijdens de bijeenkomsten staat altijd een actueel thema op het gebied van het sociale zekerheidsrecht centraal. Een of meerdere praktijkdeskundigen – werkzaam in diverse disciplines op het terrein van de sociale zekerheid – houden een presentatie over een onderwerp dat in overleg met bestuursleden van de specialisatievereniging wordt geselecteerd. Meer informatie over de inhoud van de bijeenkomst vindt u onder het tabje ‘Programma’.

Wat is de doelgroep?

De bijeenkomst is afgestemd op de rechtspraktijk van advocaten, vakbondsjuristen, rechtsbijstandsjuristen en overige juristen van vergelijkbare organisaties en uitvoeringsinstellingen. Het niveau van de bijeenkomsten is afgestemd op ervaren rechtshulpverleners die zich specialiseren in het sociale zekerheidsrecht.

Wat is de cursusvorm?

Reguliere Kennisnetbijeenkomsten bestaan uit fysieke of hybride bijeenkomsten van 3 uur. De bijeenkomsten zijn door vragen vanuit deelnemers (zeer) interactief.

Wie is/zijn de docenten?

De docenten wisselen per bijeenkomst afhankelijk van de onderwerpen die besproken worden.

Wat leer je tijdens de themabijeenkomst Kennisnet sociale zekerheid?

Na afloop van deze bijeenkomst ben je helemaal op de hoogte van de nieuwste inzichten op een specifiek thema en kun je dit in de praktijk toepassen.

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

Het niveau van de bijeenkomsten is afgestemd op ervaren rechtshulpverleners die zich specialiseren in het sociale zekerheidsrecht.

Wat ontvang je na afronding van de Themabijeenkomst Kennisnet sociale zekerheid?

Deze actualiteitenbijeenkomst is door de NOvA en het MfN erkend als PE-cursus. Na afloop van de bijeenkomst ontvang je:

  • 3 NOvA of 3 MfN PE-punten;
  • bewijs van deelname.

Kennisnet abonnement

Een abonnement op Kennisnet is een van de vereisten die de Specialisatievereniging Sociale Zekerheidsadvocaten (SSZ) stelt aan het lidmaatschap van de vereniging. Voor meer informatie over het lidmaatschap kun je kijken op: ssz-advocaten.nl

Programma

Werkwijze


Tijdens de Kennisnet bijeenkomsten staat altijd een actueel thema op het gebied van het sociale zekerheidsrecht centraal. Eén of meerdere praktijkdeskundigen – werkzaam in diverse disciplines op het terrein van de sociale zekerheid – houden een inleiding over een onderwerp dat in overleg met bestuursleden van de specialisatievereniging wordt geselecteerd.

Digitale leeromgeving Canvas


Voorafgaand aan de bijeenkomst krijg je toegang tot de digitale leeromgeving Canvas waar je een hand-out van de Powerpoint presentatie vindt. Naslagwerk, literatuur en relevante jurisprudentie zullen hier worden geplaatst en deze zijn ook na de bijeenkomst beschikbaar.

Wat is de cursusvorm?


Hybride of uitsluitend fysieke bijeenkomst van drie uur.

Programma sessies 2024


In 2024 zal de eerste kennisnet Themabijeenkomst op 20 maart worden georganiseerd. Daarbij gaan sprekers Joop van Zijl en Pauline Burger in op het eigenrisicodragerschap in de Ziektewet en WIA.

In volgende bijeenkomsten komen onderwerpen als het recht van de unieburger in sociale zekerheidszaken maar ook de Wet open overheid en cassatie mogelijkheden in het sociale zekerheid aan de orde. Houd onze website in de gaten voor het actuele programma.

Sprekers:
Voor de eerstvolgende bijeenkomst 20 maart a.s.: mw. mr. P. (Pauline) Burger, advocate bij Sprengers advocaten;
Mr. J.P.M. (Joop) van Zijl, advocaat bij Van Zijl advocaten

Editie(s)

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling