KiesUwCursus
Home Cursussen Themabijeenkomst kennisnet sociale zekerheid

Themabijeenkomst kennisnet sociale zekerheid

Specialisatievereniging Sociale Zekerheidsadvocaten

In samenwerking met de Specialisatievereniging Sociale Zekerheidsadvocaten (SSZ) organiseert OSR jaarlijks vier bijeenkomsten Kennisnet sociale zekerheid. Afhankelijk van de ontwikkelingen in het sociale zekerheidsrecht, kan in plaats van een studiebijeenkomst een studiedag/symposium worden georganiseerd. Tijdens de Kennisnetbijeenkomsten staat altijd een actueel thema op het gebied van het sociale zekerheidsrecht centraal. Een of meerdere praktijkdeskundigen – werkzaam in diverse disciplines op het terrein van de sociale zekerheid – houden een presentatie over een onderwerp dat in overleg met bestuursleden van de specialisatievereniging wordt geselecteerd. Meer informatie over de inhoud van de bijeenkomst vindt u onder het tabje ‘Programma’.

Wat is de doelgroep?

Dit kennisnet is bestemd voor advocaten, vakbondsjuristen, rechtsbijstandsjuristen en juristen van vergelijkbare organisaties en uitvoeringsinstellingen. Het niveau van de bijeenkomsten is afgestemd op ervaren rechtshulpverleners die zich specialiseren in het sociale zekerheidsrecht.

Wat is de cursusvorm?

Reguliere Kennisnetbijeenkomsten bestaan uit studiebijeenkomsten van 3 uur.

Wie is/zijn de docenten?

De docenten wisselen per bijeenkomst afhankelijk van de onderwerpen die besproken worden. Op 13 december zijn de docenten:
Mr. B.J.M. (Bernard) de Leest, advocaat Zumpolle Advocaten te Utrecht
prof. Mr. Dr. A.T. (Bert) Marseille, hoogleraar bestuurskunde RUG en o.a. rechter plaatsvervanger CRvB

Wat leer je tijdens de themabijeenkomst Kennisnet sociale zekerheid?

Na afloop van deze actualiteitenbijeenkomst ben je helemaal op de hoogte van de nieuwste inzichten en kun je dit in de praktijk toepassen.

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

Het niveau van de bijeenkomsten is afgestemd op ervaren rechtshulpverleners die zich specialiseren in het sociale zekerheidsrecht.

Wat ontvang je na afronding van de Themabijeenkomst Kennisnet sociale zekerheid?

Deze actualiteitenbijeenkomst is door de NOvA en het MfN erkend als PE-cursus, Na afloop van de bijeenkomst ontvang je:

  • 3 NOvA of 3 MfN PE-punten;
  • bewijs van deelname.

Kennisnet abonnement

Een abonnement op Kennisnet is een van de vereisten die de Specialisatievereniging Sociale Zekerheidsadvocaten (SSZ) stelt aan het lidmaatschap van de vereniging. Voor meer informatie over het lidmaatschap kun je kijken op: ssz-advocaten.nl

Programma

Werkwijze


Tijdens de Kennisnet bijeenkomsten staat altijd een actueel thema op het gebied van het sociale zekerheidsrecht centraal. Eén of meerdere praktijkdeskundigen – werkzaam in diverse disciplines op het terrein van de sociale zekerheid – houden een inleiding over een onderwerp dat in overleg met bestuursleden van de specialisatievereniging wordt geselecteerd.

Materiaal


Het studiemateriaal wordt voor aanvang van de bijeenkomst per mail toegestuurd.

Wat is de cursusvorm?


Actualiteitenbijeenkomst in de vorm van studiebijeenkomsten van 3 uur.

Programma op 13 december 2023


Thema: Versterking rechtspositie van de burger in het bestuursrecht vanuit overheid- en rechtshulpperspectief

Begin 2023 zijn naar aanleiding van de toeslagenaffaire voorstellen gedaan waarmee in bestuursrechtelijke procedures een sterkere rechtspositie voor de burger wordt beoogd. In het wetvoorstel ‘Wet versterking waarborgfunctie Awb’ worden voorstellen gedaan die meer ruimte gegeven voor maatwerk in de door bestuursorganen genomen besluiten. Welke voorstellen zijn dit en hoe pakken ze uit als deze daadwerkelijk in de Algemene wet bestuursrecht worden ingevoerd? Zowel vanuit overheidsperspectief als vanuit de kant van rechtshulpverlening zal dit actuele onderwerp worden besproken.

Sprekers:
Mr. B.J.M. de Leest, advocaat Zumpolle Advocaten te Utrecht
prof. Mr. Dr. A.T. Marseille, hoogleraar bestuurskunde RUG en o.a. rechter plaatsvervanger CRvB

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling