KiesUwCursus
Home Cursussen TCI-informatie en heimelijke opsporing in het strafproces

TCI-informatie en heimelijke opsporing in het strafproces

Centraal in deze cursus staat het door de strafadvocaat voeren van verweer op het gebruik van:

  • TCI-informatie in het strafproces.
  • De resultaten van heimelijke opsporing in het strafproces.

In deze cursus wordt inzicht gegeven in de manier waarop TCI-informatie wordt verzameld en heimelijke opsporingsmethoden worden ingezet. De strafadvocaat wordt een stevig handvat geboden om verweer te kunnen voeren op de betrouwbaarheid van dit soort informatie en de rechtmatigheid van de verkrijging ervan.

Tevens wordt ingegaan op onderwerpen die samenhangen met het voeren van verweer op gebruik van TCI-informatie in het strafproces en de resultaten van heimelijke opsporing in het strafproces. Zo wordt in dit kader ingegaan op het thema getuigen in het strafproces. De actuele stand van zaken in de jurisprudentie wordt besproken rondom het doen van een gemotiveerd verzoek tot horen van (rechtmatigheids)getuigen. Ten slotte worden de verweren in verband met art. 359a Sv uitgediept. De laatste jurisprudentie wordt besproken en de mogelijkheden voor de strafadvocaat worden benoemd.

Programma

Datum en tijd: 18 juni 2020, van 10:00 tot 17:30.

Sprekers

  • Dhr. mr. dr. Sven Brinkhoff

    Dhr. mr. dr. S. (Sven) Brinkhoff is als universitair hoofddocent straf(proces)recht verbonden aan de Open Universiteit. In 2014 is hij gepromoveerd op een onderzoek naar het gebruik van en de controle op startinformatie in het strafprocs. Naast zijn werk op de universiteit heeft hij als rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Arnhem en de Rechtbank Amsterdam gefungeerd. Momenteel is hij actief als raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Bosch. Tevens is hij hoofdredacteur voor de Beroepsopleiding Advocatuur en trainer bij de SSR.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Nemesis Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling