console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 985,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Training Systematisch werken

Training Systematisch werken

Info

In het systemische gedachtegoed staat centraal, dat ieder individu ook deel uitmaakt van grotere gehelen (systemen) en dat dit verregaande invloed op hem heeft. Een systeem is onderhevig aan bepaalde dynamieken en altijd gericht op overleving en balans.

Gedurende twee dagen gaan we intensief met dit gedachtegoed aan het werk. Naast het behandelen van theorie over systemisch werken, gaan we aan de slag met oefeningen, gespreksvaardigheden en opstellingen. Voor een deel bent u als deelnemer zelf ‘werkmateriaal’. We werken met name met situaties uit uw eigen praktijk.

Over deze training

In het systemische gedachtegoed staat centraal, dat ieder individu ook deel uitmaakt van grotere gehelen (systemen) en dat dit verregaande invloed op hem heeft. Een systeem is onderhevig aan bepaalde dynamieken en altijd gericht op overleving en balans. Op de eerste plaats is ieder mens onlosmakelijk verbonden met zijn oorspronkelijk familiesysteem. Daarnaast maakt de mens gedurende zijn leven deel uit van verschillende andere systemen, bijv. binnen zijn studie of in het werk. Met dat verschil dat het hier niet onlosmakelijk is.

Als je lid bent van een systeem, ben je onderdeel van haar dynamiek en mogelijke verstoringen daarin – of je nu wilt of niet. Meestal zijn deze dynamieken voor degene die deel uitmaakt van het systeem niet zichtbaar en ook ongrijpbaar. Daar is in eerste instantie een blik van buiten voor nodig. Een blik die vooral kijkt naar wat er op de achtergrond meeloopt.

Als mediator kan je ervan uitgaan dat iedere persoon die bij je aan tafel zit met zijn of haar eigen verhaal, geschiedenis en context komt. En dat geldt voor jezelf als mediator natuurlijk ook. Niet zelden verklaren de context en de geschiedenis veel van zijn of haar vraag/probleem. Systemisch waarnemen en denken verandert je blik op de situatie op diepgaande wijze, geeft je nieuwe belangrijke informatie en kan leiden tot een andere aanpak en manier van analyseren.

De training

Gedurende twee dagen gaan we intensief met dit gedachtegoed aan het werk. Naast theorie gaan we aan de slag met oefeningen, gespreksvaardigheden en opstellingen. Voor een deel zijn de deelnemers zelf ‘werkmateriaal’, daarnaast zullen ook situaties uit de praktijk onder de loep genomen worden.

Na deze training

 • Heeft u inzicht in de systemische dynamieken;
 • Kunt u systemisch werken binnen uw praktijk van mediation:
  • U kent de manier van bevragen
  • U bent zich meer bewust van uw positie als mediator
  • U bent in staat verschillende tafelopstellingen op de juiste manier in te zetten
 • Bent u zich meer bewust van uw rol als mediator
Programma"

Programma

Data en tijd: 27 en 28 mei 2021, van 09:30 tot 17:00.

Persoon

Sprekers

 • Annelies Boutellier

  Mediation trainer

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Centrum voor Conflicthantering

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling