KiesUwCursus
Home Cursussen Symposium Notamail Verklaard 2021 (Online)*

Symposium Notamail Verklaard 2021 (Online)*

U kunt het symposium Notamail Verklaard online live via Zoom bijwonen. De bundel wordt dan naar u toe verzonden. Schrijf u in voor het online symposium via de inschrijfbutton op deze pagina.

Tijdens het symposium Notamail Verklaard 2021 brengen zeven experts u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen binnen het notariële vakgebied van afgelopen jaar. Dit overzicht, zowel praktisch als wetenschappelijk verantwoord, geven zij u aan de hand van de Notamails uit 2020. Na dit symposium bent u er zeker van dat uw kennis van de notariële rechtspraktijk weer volledig is aangescherpt.

De actualiteiten, wetgeving en jurisprudentie met betrekking tot de volgende onderwerpen worden belicht:

 • Erfrecht door prof. mr. drs. J.W.A. (Jan) Biemans
 • Notariële beroepsuitoefening door mr. dr. B.C.M. (Boudewijn) Waaijer
 • Vennootschapsrecht
 • Onroerendezakenrecht door prof. mr. dr. L.C.A. (Leon) Verstappen
 • Relatievermogensrecht door prof. dr. B.E. (Barbara) Reinhartz
 • Volmacht, Levenstestament, Bewind en Curatele door prof. mr. T.J. (Tea) Mellema
 • Overdrachtsbelasting en Successiewet door prof. mr. dr. B.M.E.M. (Bernard) Schols

Het symposium wordt geleid door Lucienne van der Geld, directeur Netwerk Notarissen. Zij neemt u op een inhoudelijke en verfrissende manier mee gedurende de dag.

Als deelnemer ontvangt u tijdens het symposium tevens de Notamail bundel. Een prachtig boek waarin u alle Notamails van 2020 gerubriceerd kunt terugvinden met een beschouwing van de huidige stand van zaken.

Reacties van oud-deelnemers

“Het was een hele mooie dag met een diversiteit aan sprekers!”
– kandidaat-notaris, Notamail Verklaard 2020

“Goed om de verschillende actualiteiten notariaat in een dag weer even te horen.”
– jurist, Notamail Verklaard 2020

“Blijf dit organiseren”
– notaris-mediator, Notamail Verklaard 2020

Programma

Symposium Notamail Verklaard 2021

10:00 – 10:15 Opening door de dagvoorzitter – L.A.G.M. (Lucienne) van der Geld
10:15 – 10:45 Erfrecht – J.W.A. (Jan) Biemans
10:45 – 11:15 Notariële beroepsuitoefening – B.C.M. (Boudewijn) Waaijer
11:15 – 11:30 Pauze
11:30 – 12:00 Vennootschapsrecht
12:00 – 12:30 Onroerendezakenrecht – L.C.A. (Leon) Verstappen
12:30 – 13:15 Lunchpauze 
13:15 – 13:45 Relatievermogensrecht – B.E. (Barbara) Reinhartz
13:45 – 14:15 Volmacht/Levenstestament/Bewind/Curatele – T.J. (Tea) Mellema
14:15 – 14:30 Pauze
14:30 – 15:30 Overdrachtsbelasting en Successiewet – B.M.E.M. (Bernard) Schols
15:30 – 15:45 Afsluiting door de dagvoorzitter – L.A.G.M. (Lucienne) van der Geld

Sprekers

 • L.A.G.M. (Lucienne) van der Geld

  Lucienne van der Geld is directeur van Netwerk Notarissen en docent notarieel recht aan de Radboud Universiteit. Ook is zij raadsheer plaatsvervanger bij Hof Den Haag.

 • J.W.A. (Jan) Biemans

  Jan Biemans is als hoogleraar Burgerlijk recht en Notarieel recht aan de Universiteit Utrecht verbonden. Hij maakt deel uit van verschillende besturen, raden van toezicht en redacties. Hij studeerde rechten en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde het LL.M programma aan Harvard Law School. Hij is als advocaat werkzaam geweest bij Houthoff Buruma en, in de cassatiepraktijk, bij De Brauw Blackstone Westbroek te Amsterdam. Jan Biemans is in 2011 gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het proefschrift getiteld 'Rechtsgevolgen van stille cessie'. Jan Biemans heeft een brede interesse in het recht and interdisciplinair onderzoek. Hij publiceert en doceert regelmatig over het goederenrecht, het insolventierecht, het erfrecht, het financieel privaatrecht en het notarieel tuchtrecht.

 • B. (Boudewijn) Waaijer

  Boudewijn Waaijer is of counsel bij Dentons Europe LLP in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in vennootschapsrecht en familievermogensplanning, met name van ondernemende families. Sinds 1983 is hij werkzaam in het notariaat. Van 1998 tot 2016 was hij notaris in Amsterdam. Hij werkte tot 2000 negen jaar aan de Radboud Universiteit Nijmegen als docent notarieel recht. Van 2008 tot september 2018 was Boudewijn bijzonder hoogleraar notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam. Van 2015 tot november 2020 was hij werkzaam als hoogleraar notarieel recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is sinds 1999 redactielid van het Weekblad voor Privaatrecht, Notariaat en Registratie (WPNR), dat vanaf 1870 verschijnt. Boudewijn is auteur van diverse publicaties op het gebied van ondernemingsrecht, erfrecht en notarieel (gedrags-)recht. Hij is onder andere auteur van de handleiding over het beroep van de notaris in Nederland (Melis/Waaijer, De Notariswet, laatste editie 2019).

 • L.C.A. (Leon) Verstappen

  Leon Verstappen is hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij o.a. juridisch adviseur en raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof Den Haag.

 • B.E. (Barbara) Reinhartz

  Barbara Reinhartz is hoogleraar personen- en familierecht, in het bijzonder het familievermogensrecht, aan de Universiteit van Amsterdam. Zij geeft regelmatig postacademische cursussen op dit terrein. Zij was lid van expert groups van de EC op het terrein van het internationale erfrecht en huwelijksvermogensrecht. Zij wordt regelmatig als spreker en panellid gevraagd op nationale en internationale conferenties op het gebied van het (internationale) familievermogensrecht.

 • T.J. (Tea) Mellema

  Tea Mellema-Kranenburg is notaris in Katwijk waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de familiepraktijk. Daarnaast is zij hoogleraar aan de universiteit Leiden bij de afdeling burgerlijk recht. In 1988 promoveerde zij op het proefschrift ' De legitieme portie". Van haar hand verschenen diverse publicaties, vooral op het gebied van het huwelijksvermogensrecht. In 2011 hield zij haar oratie over "Het modegevoelige familievermogensrecht". Tevens is zij raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof 's-Hertogenbosch waar zij vooral verdelIngen na echtscheiding en erfrecht doet. Zij was tot 2013 voorzitter van de Commissie Erfrecht van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

 • B.M.E.M. (Bernard) Schols

  Bernard Schols is oud-notaris en thans als hoogleraar Successierecht en Belastingen van rechtsverkeer verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen, Estate planner bij ScholsBurgerhartSchols, Estate planners & notarieel-juridisch adviseurs in Nijmegen.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling