KiesUwCursus
Home Cursussen Symposium Klinisch Onderzoek & Recht

Symposium Klinisch Onderzoek & Recht

Hoe gaat u om met de juridische, ethische en commerciële problemen rond geneesmiddelenonderzoek?

Voor de registratie en het verantwoord gebruik van geneesmiddelen is medisch-wetenschappelijk onderzoek een vereiste. Maar de regelgeving en de grote verschillen in de belangen van de betrokken partijen zijn complex én steeds in ontwikkeling. De wettelijke eisen aan onderzoeksprotocollen werpen – met redenen – wetenschappelijke, juridische, commerciële en ethische drempels op. Het onderzoek moet vervolgens toereikend zijn uitgevoerd om met de uitkomsten een geneesmiddel te registreren, maar moet ook nog de artsen overtuigen om het middel voor te schrijven.

Waarmee moet u rekening houden bij het toetsen en het uitvoeren van mensgebonden klinisch onderzoek en gerelateerde contracten? Die vraag staat centraal op dit symposium. Specialisten uit de praktijk en vertegenwoordigers van farma en ziekenhuizen reiken u handvatten aan om problemen in de praktijk op te lossen en te voorkomen. Ze gaan in op de verschillende juridische aspecten van geneesmiddelenonderzoek, met name intellectuele eigendomsrechten, publicatierechten, privacy en verzekering. Ook komen de snelle ontwikkelingen op het gebied van biobanken aan bod. Op het symposium is veel ruimte voor discussie en het delen van kennis en ervaring.

Na afloop heeft u inzicht in de juridische, ethische en commerciële problemen van geneesmiddelenonderzoek en handvatten om die in de praktijk op te lossen en te voorkomen.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • De verschillende juridische, ethische en commerciële aspecten van klinisch onderzoek
  • Aandachtspunten bij het toetsen en uitvoeren van klinisch onderzoek
  • Het opstellen en onderhandelen van contracten voor klinisch onderzoek

Doelgroep: Gezondheidsjuristen, juristen in medisch-ethische commissies, farmaceutische industrie en juristen van ziekenhuizen
Niveau: Verdiepend

Programma

Datum en tijd: 14 juni 2024 van 13.30 uur tot 17.30 uur
Locatie: Utrecht

Sprekers

  • Dori Kadmon

    Head of Legal HVIVO PLC

Editie(s)

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling