KiesUwCursus
€ 345,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Symposium “Dag van de Duits-Nederlandse rechtspraktijk”

Symposium “Dag van de Duits-Nederlandse rechtspraktijk”

Behoed u voor verschillen bij het grensoverschrijdend zakendoen

Duitsland en Nederland zijn onmisbaar voor elkaar als handelspartners, en door actuele ontwikkelingen zoals de Brexit neemt de Duits-Nederlandse handel alleen maar toe. Praktijkjuristen in beide landen hebben daardoor vaker te maken met juridische kwesties aan de andere kant van de grens. Dan komt het aan op de juiste kennis, want fouten door kleine verschillen in het recht, de taal of de cultuur kunnen grote gevolgen hebben. Alle reden dus om deze verschillen te kennen om valkuilen te vermijden en kansen te benutten.

CPO organiseert de eerste ‘Dag van de Duits-Nederlandse Rechtsbetrekkingen’ voor advocaten en andere praktijkjuristen uit Nederland en Duitsland die zakendoen aan de andere kant van de grens. Ook wetenschappers en vertalers zijn van harte welkom.

Nederlandse en Duitse topexperts uit de wetenschap en de praktijk belichten de belangrijkste voor de rechtspraktijk relevante verschillen tussen beide rechtssystemen. Aan bod komen het arbeidsrecht, het contractenrecht, het belastingrecht en het vennootschapsrecht. Ook de algemene rechtsculturele verschillen tussen Nederland en Duitsland worden uitgebreid behandeld. De dag staat onder het voorzitterschap van prof. mr. André Janssen ((hoogleraar Burgerlijk recht, Radboud Universiteit en voorzitter van de Duits-Nederlandse Juristenconferentie) en dr. Axel Hagedorn (partner Van Diepen Van Der Kroef en research fellow Onderzoekcentrum Onderneming & Recht, Radboud Universiteit).

De voertaal op deze dag is Duits. De sprekers zijn vloeiend tweetalig en houden rekening met het feit dat niet alle deelnemers Duits als moedertaal hebben. Deelnemers kunnen hun vragen ook in het Nederlands en Engels stellen.

De volgende onderwerpen komen aan bod

 • Essentiële rechtsculturele verschillen tussen Duitsland en Nederland.
 • Grensoverschrijdend arbeidsrecht
 • Verschillen in het vennootschapsrecht tussen Nederland en Duitsland
 • Grensoverschrijdend contracteren
 • Belastingrecht

Doelgroep

Advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, rechters en alle andere praktijkjuristen uit Nederland en Duitsland die zaken doen met de andere kant van de grens. Ook wetenschappers en vertalers zijn van harte welkom.

Niveau

Verdiepend

Programma

Datum en tijd: Datum en tijd volgen nog.

Sprekers

 • Dr. Axel Hagedorn

  Partner Van Diepen Van Der Kroef advocaten en research fellow Onderzoekcentrum Onderneming & Recht, Radboud Universiteit

 • Prof. André Janssen

  Hoogleraar Burgerlijk recht, Radboud Universiteit en voorzitter van de Duits-Nederlandse Juristenconferentie

Editie(s)

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling