KiesUwCursus
€ 299,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Symposium Dag van de Duits-Nederlandse Rechtspraktijk

Symposium Dag van de Duits-Nederlandse Rechtspraktijk

Benut de juridische kansen in het zakendoen over de grens

Duitsland en Nederland zijn onmisbaar voor elkaar als handelspartners en de Duits-Nederlandse handel neemt alleen maar toe. Praktijkjuristen in beide landen hebben daardoor meer dan ooit te maken met juridische kwesties aan de andere kant van de grens. Dan komt het aan op de juiste kennis, want fouten door kleine verschillen in het recht, de taal of de cultuur kunnen grote gevolgen hebben. Alle reden dus om deze verschillen te kennen om valkuilen te vermijden en kansen te benutten.

Het CPO organiseert op vrijdag 17 november 2023 de vierde ‘Dag van de Duits-Nederlandse rechtspraktijk’ voor advocaten en andere praktijkjuristen uit Nederland en Duitsland die zakendoen aan de andere kant van de grens. Ook wetenschappers en vertalers zijn van harte welkom.

Nederlandse en Duitse topexperts uit de wetenschap en de praktijk belichten de belangrijkste voor de rechtspraktijk relevante verschillen tussen beide rechtssystemen.

De dag staat onder het voorzitterschap van André Janssen, hoogleraar Burgerlijk recht, Radboud Universiteit en bestuurslid van de Duits-Nederlandse Juristenconferentie.

De sprekers houden hun presentaties in het Duits of het Nederlands. Deelnemers kunnen hun vragen in het Nederlands en Duits stellen.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Due diligence-verplichtingen t.a.v. leveranciers en zakenpartners (Lieferkettensorgfaltspflicht) in Duitsland, Nederland en Europa
  • Het onderschatte gevaar in het Duitse, Nederlandse en Internationale contractenrecht: de keurings- en kennisgevingsplicht
  • De betekening van de Incoterms 2020 voor de Duits-Nederlandse handel
  • Actuele valkuilen in het Nederlandse en Duitse productaansprakelijkheid en toekomstige ontwikkelingen

Programma

Datum en tijd: 17 november 2023 van 13.00 – 17.45  uur
Locatie: Nijmegen

Sprekers

  • Prof. mr. André Janssen

    Hoogleraar Burgerlijk recht, Radboud Universiteit en bestuurslid van de Duits-Nederlandse Juristenconferentie.

  • Dr. Sacha Tamboer

  • Tycho de Graaf

  • Prof. Peter Rott

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling