KiesUwCursus
€ 895,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Strategisch Arbeidsrecht (3-cursusdagen)

Strategisch Arbeidsrecht (3-cursusdagen)

Interactie en strategie tijdens deze 3 cursusdagen

Een bent geen toehoorder tijdens een cursusdag arbeidsrecht. U bent degene die samen met andere cursisten dossiers gaat oplossen! Het gaat om pittige dagen waarop meerdere facetten van het arbeidsrecht strategischen tactvol aangepakt worden. U leert nader te analyseren door meer in een vraagstuk te zien en van anderen te horen. 

Uitdagende dagen met diepgang!

Deze cursusdagen strategisch arbeidsrecht kunnen door iedereen gevolgd worden die effectief wil omgaan met complexe dossiers. Om goed mee te kunnen komen is het wel van belang dat u enige kennis van het arbeidsrecht heeft en beschikt over ervaring uit de praktijk. Tot de doelgroep behoren met name de HR-director, HR-manager/adviseur, re-integratiedeskundige, mediator en rechtskundige. Vooral diegene die een verdieping in het arbeidsrecht zoekt. De overzichtelijke opbouw en praktische aanpak maken de dagen heel herkenbaar.

Werkwijze gericht op strategische kennis, inzicht en vaardigheden

De interactieve werkwijze is mogelijk door de kleine omvang van de groepen, namelijk tussen de 6 en 15 personen. U werkt aan uitdagende voorbeelden uit de praktijk van onze specialisten zelf. Deze zijn didactisch opgebouwd aan de hand van een overzichtelijk kader. U krijgt bij iedere cursusdag arbeidsrecht een werkboek met een uitgewerkte juridische analyse.

Deze dagen worden gegeven door de heer mr. Ulli Hoogland. Een specialist die als geen ander lastige vraagstuk helder kan overbrengen en zorgt voor verrassende en praktische werkwijze. 

Praktische informatie

Locatie, tijdstip en data

De cursusdagen worden op meerdere dagen per jaar gegeven op een donderdag of vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. De cursusdagen worden gegeven te Amersfoort. Iedere cursusdag arbeidsrecht is niet alleen didactisch, maar ook voor het overige volledig verzorgd. Tijdens het middaguur krijgt u een uitgebreide lunch aangeboden. De drie dagen kunnen in een willekeurige volgorde gevolgd worden. 

Volgen van een enkele cursusdag

Op iedere cursusdag arbeidsrecht wordt een onderwerp volledig afgerond. Het behoort daarom ook tot de mogelijkheden om de cursusdagen afzonderlijk te volgen voor een prijs van € 345,00 per dag.

Doelgroep

HR-director, HR-manager/adviseur, accountant, mediator, rechtskundige en ieder ander met ervaring die een grondige verdieping in het arbeidsrecht zoekt.

Programma

Cursusdag 1 – Verstoorde verhoudingen, verwijtbaar handelen en disfunctioneren (kantonrechter)

Voor deze drie ontslaggronden hanteert de kantonrechter specifieke eisen. Een werkgever wordt daarbij geacht beleid te voeren, duidelijk te zijn en consequent op te treden. Wat zijn evenwel goede stappen en wat is raadzaam? Wat is een doelgerichte strategie? Op deze dag zal precies blijken wat er van een werkgever en werknemer verwacht mag worden. Dat ziet enerzijds op alle bouwstenen die een werkgever dient te regelen, anderzijds op het adequaat optreden. Leer hoe u effectief een dossier opbouwt met brieven, als ook wat u kunt met schorsing en bijvoorbeeld ontslag op staande voet. Op deze veelzijdige cursusdag in het arbeidsrecht leert u koers te bepalen.

o.a. 12 april, 13 september en 8 november 2019.

Cursusdag 2 – Vraagstukken bij ziekte en reorganisatie (UWV)

De grootste kopzorg van een werkgever is veelal een zieke werknemer. Hoe ga je hiermee om en wat is er wel en niet mogelijk? Wat wordt er verwacht en hoe stem je dat af op de specifieke situatie? Bij reorganisaties is het juist verstandig het geheel goed te overzien. Van daaruit kunt u met visie de gewenste stappen zetten. Naast het doorvoeren van veranderingen zonder ontslag, zal net als bij langdurige ziekte het ontslag via het UWV verlopen. Hoe dient u deze procedure aan te paken met de daarbij behorende valkuilen en mogelijkheden? Dit alles leert u op deze dag.

o.a.  17 mei, 27 september en 29 november 2019.

Cursusdag 3 – (Contr)actueel arbeidsrecht

De actuele ontwikkelingen in de wetgeving en rechtspraak staan op deze dag centraal. Wij behandelen voor de praktijk zeer belangrijke onderwerpen, zoals de mogelijkheden van flexibele contracten, detachering, contracting en payroll, het (eenzijdig) wijzigen van arbeidsvoorwaarden, bijzonder bedingen in het arbeidscontract en de vaststellingsovereenkomst. Op deze dag worden de grenzen bewust opgezocht, zodat duidelijk wordt welke mogelijkheden er liggen binnen de verschillende arbeidsverhoudingen.

o.a. 21 juni, 4 oktober en 13 december 2019.

Reviews over cursussen van AN-i

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling