KiesUwCursus
Home Cursussen Specialisatieopleiding Vereffening Nalatenschappen

Specialisatieopleiding Vereffening Nalatenschappen

De vereffening is volop in ontwikkeling. Dat is onder meer te zien aan de grote hoeveelheid jurisprudentie over vereffeningen en de totstandkoming van de door de Rechtspraak ontwikkelde Richtlijnen Vereffening Nalatenschappen. Het aantal vereffeningen neemt toe, wat uiteraard leidt tot meer vraag naar gespecialiseerde vereffenaars.

Hoog tijd dus voor een complete vereffeningsopleiding voor door de rechtbank benoemde vereffenaars en hun advocaten alsmede voor partij adviseurs.

De opleiding is speciaal bedoeld voor advocaten, notarissen en curatoren.

Zowel de juridische diepgang als de praktische handvatten die nodig zijn bij de vereffening worden in deze opleiding geboden.

vFAS-, VEAN- en NOVEX-leden ontvangen 10% korting op de cursusprijs

Programma

Dinsdag 24 september 2019
Inleiding op de vereffening, benoeming en rechtspositie vereffenaar, lichte en zware vereffening en Richtlijnen Vereffening Nalatenschappen.

Donderdag 31 oktober 2019
Diepgang zware vereffening – capita selecta, waaronder: het behandelen van vorderingen en schulden van de nalatenschap in de vereffening en de aangifte erfbelasting en overige fiscaliteiten.

Dinsdag 26 november 2019
Vereffening en gerechtelijke procedures zoals rekening en verantwoording door de vereffenaar, vereffeningskosten, (verzet tegen) de uitdelingslijst, vereffening en verdeling, opheffing vereffening en kosteloze vereffening. De rechter en de vereffening – taken en aanwijzingen.

Dinsdag 17 december 2019
Vereffening en Faillissement – overeenkomsten en verschillen. Behandeling casus die als afsluiting van de opleiding door elke deelnemer wordt voorbereid.

Sprekers

 • Bernard Schols

  Hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen

 • Freek Schols

  Hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen

 • Jan Biemans

  Hoogleraar Universiteit Utrecht

 • Twan Bennenbroek

  Rechter en voorzitter Expertgroep Erfrecht

 • Joost Diks

  Advocaat Advocaten Familie- & Erfrecht

 • Maaike Steegmans

  Docent en adviseur bij Juncto juridisch advies en training

 • Bregje Boelens

  Advocaat Advocaten Familie- & Erfrecht

 • Mathieu Schipper

  Advocaat Schipper en Lof Advocaten

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Specialisatieopleiding Vereffening Nalatenschappen

Wat vonden uw vakgenoten?

Valentijn Vietor

Al met al een zeer goede ervaring. Een kwalitatief hoogwaardige opleiding met ervaren docenten. Van deze docenten krijg je ook veel persoonlijke aandacht en 1 op 1 feedback. Daarnaast is het erg prettig verblijven in Putten. Ik raad dan ook iedereen deze opleiding ten zeerste aan!

Bert Lassche

Goede training, echter het lijkt erop alsof met deze online training voldaan wordt aan de opleidingseis voor de Wwwft, waarvoor echter, tenzij ik dat verkeerd zie, 2 uur / opleidingspunten vereist zijn

0.0 totaal

  Warning: Division by zero in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/sections/reviews-summary.php on line 95
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Edy Hoogendam

Zeer goede docent en actueel voor mijn praktijk

Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling