console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 995,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Mediator in Strafzaken 2.0 – Specialisatie

Mediator in Strafzaken 2.0 – Specialisatie

Info

Sinds 1993 hét opleidingsinstituut tot erkend mediator en oplossingsgericht coach

Bij diverse vormen van mediation speelt schade een rol.

Bij mediation in strafzaken is schade één van de aspecten die de mediator dient te onderzoeken. Denk aan schade door huiselijk geweld, verkeersdelicten, uitgaansgeweld. De schade kan uiteenlopen van een kapotte bril of fiets tot zwaar lichamelijk letsel en verlies van inkomen door arbeidsongeschiktheid. De partij die schade lijdt, kan onder bepaalde voorwaarden een vordering indienen bij de strafrechter om schadevergoeding te krijgen. Dit kan een betere optie zijn dan om de schade te vorderen bij de civiele rechter.

Ook buiten het strafrecht kan schade een wezenlijk aspect vormen. Denk aan een uit de hand gelopen burenruzie, het pesten op school of een ongewild excessief politieoptreden.

In deze specialisatie krijgt u tools aangereikt om schade in het kader van herstelbemiddeling of andere vormen van mediation in goede banen te leiden.

U krijgt het juridische kader van onder andere de civiele vordering in het strafrecht aangereikt en andere vormen van herstel om schade te vergoeden. Daarbij leert u vaardigheden over hoe om te gaan met emoties en de gevoeligheid die rondom dit thema spelen.

Het CvC is al sinds 2007 nauw betrokken bij herstelbemiddeling en mediation in strafzaken. Het heeft als eerste de specialisatieopleiding voor mediators in strafzaken opgezet. Nu dit terrein van mediation gevestigd is, onder meer door de pilots bij verschillende Rechtbanken, is de tijd rijp voor een verdere verdieping en verbreding van het vakgebied.

Na deze opleiding

 • Heeft u kennis over schade, inclusief de civiele vordering in het strafrecht.
 • Heeft u kennis van de termen materiële en immateriële schade en de toepassing
 • daarvan in de context van herstelbemiddeling.
 • Heeft u kennis over de psychologie van daders en slachtoffers en de psychologische processen die zij door kunnen maken, specifiek gericht op schade
 • Kunt u een (herstel)bemiddelingsgesprek inclusief de schadevraag met speciale mediationvaardigheden voeren.
 • Heeft u kennis van de geldende normen voor het inschatten van de hoogte van schadevergoedingen.
 • Kunt u een deugdelijke vaststellingsovereenkomst maken ter afsluiting van de mediation, ook die de verwijzer in staat stelt rekening te houden met de afspraken van partijen.
 • Kunt u zich verbinden tot collegiale consultatie en/of intervisie en verdere professionalisering.

Werkwijze

Bij inschrijving voor de specialisatie Mediator bij schade in strafzaken en herstelbemiddeling vragen wij u om een korte motivatie voor deelname en uw ervaring op het gebied van herstelgesprekken en/of (mediation in) het strafrecht.

Na afloop van de opleiding ontvangt u een certificaat wanneer is voldaan aan de volgende voorwaarden:

 • Aanwezigheidsverplichting op alle cursusdagen.
 • Literatuurstudie en maken van een huiswerkopdracht (tijdsbesteding ongeveer een dagdeel voorafgaande de opleiding en een aantal uren tussen de twee opleidingsdagen in).

Voor wie is deze opleiding

De training biedt een specialisatie voor mediators en klachtbehandelaars die zich verder willen bekwamen op het terrein van schade in strafzaken en herstelbemiddeling. Het is tevens een verdieping op de specialisatieopleiding tot Mediator in Strafzaken.

Voor deelname dient u een basisopleiding tot mediator bij een MfN erkend opleidingsinstituut te hebben gevolgd en een aanvullende opleiding tot mediator in strafzaken of herstelbemiddelaar is een pré.

Programma"

Programma

Data en tijd: 16 en 17 januari 2020, van 09:30 tot 17:00.

Persoon

Sprekers

 • mr. Frederique van Zomeren

  Frederique van Zomeren is MfN-registermediator, (team) coach en trainer. Ze is eigenaar van Van Zomeren CMC en oprichter van DoeDemocratie.nu. Haar focus ligt in de oplossingsgerichte aanpak, het manoeuvreren van tegengestelde standpunten naar gedeelde belangen om zo een win-win situatie te creëren. Door te verbinden en vertrouwen te creëren kan de koek van mogelijke oplossingen vergroot worden. Als mediator voert ze een brede praktijk voor (internationale) conflicten tussen of binnen de overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Daarnaast is ze gespecialiseerd in mediation in strafzaken.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Centrum voor Conflicthantering

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling