KiesUwCursus
Home Cursussen Specialisatie Mediation in Familiebedrijven

Specialisatie Mediation in Familiebedrijven

Specialiseer u tot mediator bij conflicten in het familiebedrijven

 • Duur: 5 dagen
 • Kosten: € 3.750 (ex btw) inclusief studiemateriaal (boeken, reader en elektronische leeromgeving), consumpties, diners op de lange dagen en lunches
 • Locatie: Hofplein 20, Rotterdam

Cursusdata voorjaar 2018: 3 en 4 mei; 7, 12 en 22 juni 

Waarom specialiseren in mediation inzake het familiebedrijf en oplossingsgericht mediation?

Het begeleiden van conflicten binnen een familiebedrijf, bijvoorbeeld bij bedrijfsopvolging, echtscheiding of verkoop van het bedrijf, vraagt om mediators met specifieke kennis en vaardigheden. Een legal mediator gespecialiseerd in familiebedrijven werkt interdisciplinair. De specialisatieopleiding legal mediator gespecialiseerd in familiebedrijven leert u om familiebedrijven te begeleiden bij het oplossen van conflicten of het voorkomen daarvan.

De opleiding wordt ondersteund door een elektronische leeromgeving.

Boek ‘Simpel. Oplossingsgerichte positieve psychologie in actie’ van Louis Caufmann vormt onderdeel van de literatuur die bij deze opleiding gebruikt wordt.

Voor wie

Professionals die zich willen specialiseren tot interdisciplinair legal mediator bij het begeleiden van conflicten in familiebedrijven en mediators die willen leren hoe solution focussed mediation echt werkt.

Toelatingsvoorwaarden

U hebt de opleiding legal mediation gevolgd met als specialisatiemodule family mediation en/of business mediation. Ook wanneer u als ervaren mediator de verkorte opleiding legal mediation hebt gevolgd, kunt u deelnemen aan deze specialisatieopleiding.

Programma

Cursusdata voorjaar 2018: 3 en 4 mei; 7, 12 en 22 juni 

Sprekers

 • Dr. mr. Fred Schonewille

  Fred Schonewille, founding partner van Schonewille & Schonewille, is gespecialiseerd in Legal Family Mediation. Hij heeft een brede ervaring als legal family mediator in gecompliceerde scheidingen, erfeniskwesties en afwikkeling van nalatenschappen, familiebedrijven, geëscaleerde ouderschapszaken en familiedisputen. Hij is overtuigd van de kracht van preventieve mediation, in premarital mediation maar ook ingeval van het treffen van erfrechtelijke regelingen (testament) en regelingen in het kader van familiebedrijven Fred opereert met vasthoudendheid en doorzettingsvermogen in zaken die zijn vastgelopen, of die bovengemiddeld complex zijn. Met eventueel betrokken advocaten werkt hij op constructieve wijze samen. Ingewikkelde materie weet hij te ontleden tot een overeenkomst die voor alle partijen werk- en leefbaar is. Ook in zaken die bijna uitzichtloos lijken helpt hij de betrokken partijen samen een oplossing te bereiken. Fred beschikt over de ervaring, de techniek en de deskundigheid om het proces in uw voordeel te laten werken; het inrichten van het proces, telkens gericht en afgestemd op de specifieke zaak, is het halve werk. Binnen de Legal Mediation Academy van Schonewille & Schonewille treedt hij op als docent in verschillende opleidingen op het terrein van legal mediation. Zo zorgt hij voor de toerusting van professionals met kennis en vaardigheden. Legal mediation is een gecompliceerd vak waarvoor, behalve een gedegen opleiding, veel ervaring noodzakelijk is om het goed te kunnen uitoefenen. In zijn praktijk geeft Fred legal opinions en adviezen inzake huwelijksvermogensrecht en erfrecht.

 • Louis Cauffman

  Louis Cauffman klinisch psycholoog met een hele brede waaier aan therapeutische opleidingen, gaande van Systemische familietherapie over Ericksoniaanse hypnotherapie tot alle mogelijke richtingen in de oplossingsgerichte benadering. Daarnaast is hij bedrijfseconoom. Al vele jaren, sedert hij met zijn toenmalig team eerst Steve de Shazer, en kort daarna Insoo Kim Berg naar Europa heeft gehaald (1987), geeft hij opleidingen in de oplossingsgerichte benadering, in binnen- en buitenland. Louis gebruikt het oplossingsgerichte denken en werken in de meest diverse settings binnen de gezondheidszorg. Dit gaat van werken met kinderen tot interventies in de ouderenzorg, van ambulant werken over begeleid wonen tot residentiële zorg, van individuele begeleiding over koppels,families en sociale netwerken tot teambegeleiding, van bijzondere jeugdzorg tot zorginstellingen voor mentaal gehandicapten, van praktijkondersteuners voor de huisarts tot werken met arbeidsmobiliteitadviseurs en loopbaanadviseurs,etc. Verder is Louis CEO van het Integrative Management Institute bvba, een bedrijfsadvieskantoor dat gespecialiseerd is het werken met familiebedrijven en in strategisch veranderprojecten voor (multi)nationale bedrijven. In dit kader treed ik op als coach en bedrijfsconsultant in de meest diverse bedrijfsomgevingen met de meest diverse uitdagingen. Tevens is hij medewerker van het Instituut voor het Familiebedrijf (zie www.familiebedrijf.be), was gasthoogleraar in de familiebedrijfspsychologie aan de HUB te Brussel en werd in 2007 verkozen tot lid van de Raad van Bestuur van het Family Firm Institute, USA (zie www.ffi.org). Binnen het FFI is Louis uitdrukkelijk gevraagd om de oplossingsgerichte benadering te introduceren in de wereldwijde opleidingsactiviteiten van FFI. Louis Cauffman is onder andere auteur van het boek 'Simpel. oplossingsgerichte positieve psychologie in actie.'

 • Manon Schonewille

  Manon Schonewille treedt sinds 1996 op als mediator, partijadviseur en onderhandelingsbegeleider in Nederland en het buitenland. Als Legal Business Mediator bij Schonewille & Schonewille te Rotterdam is zij gespecialiseerd in contractenrechtelijke geschillen, zakelijke kwesties, samenwerkingsvraagstukken en ondersteunt zij teams om effectiever te werken. Ook arbeidsgeschillen op directieniveau zijn bij haar in goede handen. Als founding partner en verantwoordelijke voor de business mediation vakgroep van Schonewille & Schonewille is zij een deskundige gesprekspartner bij het implementeren van mediationdiensten, het ontwikkelen van mediationbeleid of een corporate ADR policy voor bedrijven en advocatenkantoren. Daarnaast ontwikkelt en verzorgt Manon als docent een groot deel van de opleidingen die de Schonewille & Schonewille Legal Mediation Academy aanbiedt.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Schonewille & Schonewille

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling