KiesUwCursus
€ 3.850,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Familiemediator

Familiemediator

Sinds 1993 hét opleidingsinstituut tot erkend mediator en oplossingsgericht coach.

U wilt een vakkundig en effectieve familiemediator zijn die weet waar hij of zij het over heeft! Het CvC biedt een gedegen en up to date specialisatie tot familiemediator aan. Wat zijn specifieke kenmerken van scheidingsbemiddeling? Welke interventies werken en welke niet? Hoe kom ik tot de ‘scheidingsmelding’? Met welke juridische grenzen binnen het  familierecht krijg ik te maken? Deze door het MfN erkende specialisatie familiemediator is een uitstekende voorbereiding op het echte werk van mediation bij echtscheiding en omgangsregelingen.

Doelen van de training Specialisatie Familiemediator

Na deze training:

 •  Heeft u zich de belangrijkste specifieke elementen verbonden aan dit specialisme eigen gemaakt.
 • Weet u om te gaan met specifieke thema’s bij scheidingsbemiddeling zoals:
  • vrijwilligheidsparadox
  • invloed van het Initiatief
  • Scheidingsmelding
  • verlater en verlatene
  • van partners naar de ouderschaps BV
  • (evt.) derde in de relatie.
 • Bent u in staat om emoties rondom scheiding zorgvuldig te begeleiden en cliënten structuur te bieden.
 • Kunt u met cliënten criteria formuleren en (doen) uitwerken voor een redelijke partner- en kinderbijdrage.
 • Bent u in staat om de vraagstukken rondom omgang en gezag te begeleiden.
 • Onderkent u de dilemma’s rondom boedelscheiding en huisvesting.
 • Weet u wanneer en hoe gebruik te maken van inhoudelijke deskundigen.
 • Hebt u meer inzicht in de emotionele problematiek van de hierbij betrokken kinderen.

Werkwijze

De Specialisatie tot Mediator bestaat uit 8 dagen training verspreid over 3 maanden.

De training wordt gegeven door een keur aan specialisten en praktijkdeskundigen op het gebied van familieprocesrecht, familierecht, alimentatieberekeningen, de praktijk van de familiemediation en het trainen van professionele vaardigheden op dit gebied.
Na afronding van de opleiding krijgt u in het MfN register de aantekening ‘accreditatie familiemediation’.

Tijdens de training worden uw gedragswetenschappelijke-, juridische-, financiële- en fiscale kennis, gericht op familiezaken, uitgebreid en verdiept. Ook versterkt u uw communicatie- en interventievaardigheden, die nodig zijn in een familiemediation.

Programma

Blok 1: maandag 28 & dinsdag 29 september 2020
Blok 2: maandag 2 & dinsdag 3 november 2020
Blok 3: donderdag 10 & vrijdag 11 december 2020
Blok 4: maandag 18 & dinsdag 19 januari 2021

Sprekers

 • Reijnoud Schram

  Reijnoud Schram (1957) is sinds 1989 werkzaam als advocaat en sinds 1999 voornamelijk als mediator. Hij behandelt alleen zaken op het gebied van het familierecht. Van 2004 tot 2011 is hij werkzaam geweest als rechter plaatsvervanger in de familiekamer van de rechtbank Rotterdam. Hij heeft zijn mediationopleiding gedaan bij de Vereniging Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators. Daarnaast heeft hij bij het CVC een opleiding gedaan tot oplossingsgericht coach, bij Pheunix een opleiding tot relatietherapeut, en bij Carol Bloom een opleiding tot transformatief mediator.

 • drs. Annelies Hendriks

  drs. Annelies Hendriks is één van de gasttrainers bij de Specialisatie Familiemediation. Annelies is zelfstandig gevestigd als: ontwikkelingspsycholoog/ gecertificeerd Psycholoog NIP-mediator NMI registermediator coach in overlegscheidingen, aangesloten bij Vereniging Collaborative Divorce Holland crossborder mediator, verbonden aan het Centrum Internationale Kinderontvoering bijzonder curator Als mediator doet ze veel ingewikkelde omgangs- en zorgregelingskwesties. Annelies Hendriks verzorgt bij het CvC binnen de Specialisatie Familie Mediator het thema 'kinderen in scheidingsbemiddeling'.

 • mr. Pauline Grapperhaus

  Gasttrainer

 • prof. Mr. dr. Lieke Coenraad

  Lieke Coenraad is hoogleraar Privaat Recht, in het bijzonder het familierecht en het procesrecht. Lieke is specialist op het gebied van familiemediation en een van de trekkers van het programma Conflicthantering bij de Vrije Universiteit. Zij neemt deel aan het facultaire onderzoeksprogramma 'Amsterdam Centre for Family Law'. Het interessante onderzoek dat zij heeft gedaan, draagt absoluut bij aan een verdere verdieping van deze specialisatie Familiemediation. Lieke is tevens Raadsheer plaatsvervanger bij de rechtbank Amsterdam.

 • Rik Smit FFP

  Rik Smit is één van de gasttrainers bij de Specialisatie Familiemediation en behandelt de financiële aspecten van familiemediations. Rik behoort tot de eerste lichting Federatie Financieel Planners. De voormalig docent lichamelijke opvoeding voelt zich sinds 1986 helemaal thuis in de financiële wereld. Het pensioenspecialisme dat hij sindsdien uitoefende bouwde hij vanaf 1995 uit naar de rol van financieel planner. Sinds 1999 is er sprake van een maatschap met Greet Vernooij FFP. Bij het CvC verzorgt Rik Smit binnen de Specialisatie Familie Mediation het thema 'financiële aspecten'. Daarnaast verzorgt hij de workshop Trematiek.

 • mr. Selen Bernink-Balci

  Gasttrainer

Reviews over cursussen van Centrum voor Conflicthantering

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling