KiesUwCursus
€ 550,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Slachtoffergedrag

Slachtoffergedrag

Het ligt altijd aan de andere partij. Zij waren te goedertrouw en daar heeft de ander misbruik van gemaakt. Zij zijn het slachtoffer en de andere partij is de schuld van alles wat hen is overkomen. Slachtoffer-zijn is niet langer beschamend. Er valt kennelijk wat mee te winnen, maar het kan onderlinge verhoudingen behoorlijk beschadigen en een mediationproces flink frustreren. Slachtoffergedrag staat zelf beschikken en het in vrijheid beslissen in de weg. Wat drijft partijen die in hun slachtofferrol blijven hangen? En hoe kunt u dit als mediator doorbreken?

Doelen van Slachtoffergedrag

  • weet u meer over slachtoffergedrag en de instandhouding ervan
  • hebt u meer mogelijkheden voor interventie
  • kunt u beter omgaan met cliënten die slachtoffergedrag vertonen

Werkwijze

In deze ééndaagse training ligt de focus op het adequaat omgaan met slachtoffergedrag in onder andere juridische samenwerking (advocatuur) en mediation. Er wordt een beknopte inleiding gegeven over het ontstaan en in stand houden van wat wordt gezien als slachtoffergedrag. Daarnaast worden diverse interventiemogelijkheden onder de loep genomen en uitgeprobeerd in rollenspelen en met een trainingsacteur. Op deze manier zullen de deelnemers zich zekerder en beter toegerust voelen.

Praktische, interactieve training

Het Centrum voor Conflicthantering (CvC) leert u in deze training omgaan met cliënten die slachtoffergedrag vertonen en daarin blijven hangen. Na een theoretische inleiding gaat u vooral praktisch aan de slag. In rollenspellen en met een trainingsacteur oefent u verschillende situaties en interventies, zodat u zich in uw praktijk zeker voelt en beter toegerust om deze cliënten te helpen. De training is een verdiepingsmodule na de training conflictueuze persoonlijkheden, maar is ook als losse training te volgen.

Doelgroep

De training Slachtoffergedrag is met name gericht op: advocaten, mediators en conflictmanagers.

Cursisten aan het woord

Mooie training. Veel geleerd en fijne sfeer. Bedankt.”

Programma

Datum en tijd: 4 november 2020, van 09:30 tot 17:00.

Sprekers

  • Kees van Eijk

    Ik creëer waarde in lastige situaties. Daarvoor bevorder ik inzicht, inzicht in wat er gaande is, in waar jij staat en waar anderen staan. Dat doe ik door gedachten, ideeën en motieven helder op de kaart te zetten. Inzicht geeft overzicht, en overzicht maakt het mogelijk om je koers te bepalen, keuzes te maken en zelfverzekerd nieuwe stappen te zetten. Werkomgeving - Mensen die een conflict willen bijleggen. - Veroorzakers en benadeelden van misdrijven die hun leven weer in eigen hand willen nemen. - Teams die van 'moeilijk overleg' een 'constructieve dialoog' willen maken. - Iedereen die zelfverzekerd wil omgaan met moeilijke situaties.

  • Mirjam Duyser

    Mirjam Duyser (1965) werkt sinds vijf jaar als vaste trainer van het kernteam van het CvC en is daarnaast zelfstandig gevestigd MfN Registermediator (Kern Mediation) en MfN mediation-assessor. Als kerntrainer leidt zij cursisten op tot mediator. Daarnaast traint zij met veel plezier in maatwerktrainingen op het gebied van mediation en conflictvaardigheden die het CvC verzorgt, m.n. in de publieke sector, o.a. voor Defensie, de Nationale Ombudsman, Politie en gemeenten. Mirjam verzorgt verder trainingen voor buitenlandse opdrachtgevers van het CvC. Zij is lid van de Kwaliteitscommissie van het CvC die de kwaliteit van de mediation-opleiding monitort en aanbevelingen doet voor doorlopende verbetering van die opleiding. Vanaf 2004 was Mirjam betrokken bij verschillende trainingen op het gebied van mediation, mediationonderhandelingen en implementatie van mediationvaardigheden binnen de overheid, o.a. binnen de gemeente Gouda en het landelijk bureau van de Nederlandse Orde van Advocaten. Mirjam heeft verder gastcolleges gegeven op het gebied van mediation en conflictvaardigheden, o.a. internationaal voor Unesco IHE en de Universiteit van Utrecht. Sinds 2002 is zij T’ai Chi Chuan leraar en heeft zij ook workshops verzorgd op het gebied van de verbinding tussen mediation en T’ai Chi. Als mediator is Mirjam gespecialiseerd in conflicten waar de overheid partij bij is, zowel extern als intern, en tevens in groepsconflicten. Overige werkterreinen binnen haar mediation-praktijk zijn arbeidsconflicten, samenwerkingsconflicten en zakelijke conflicten. Mirjam is voorzitter van de commissie Regelgeving van het MfN en heeft de landelijke gedragsregels voor MfN mediators geformuleerd en begeleid. Als MfN-assessor begeleidt zij cursisten voor op het assessment en beoordeelt zij assessments. Eerder werkte Mirjam aan de Universiteit Leiden, als advocaat met aandachtsgebied bestuursrecht en als interim-jurist, m.n. in de publieke sector.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Centrum voor Conflicthantering

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling