KiesUwCursus
Home Cursussen Signalen van Witwassen

Signalen van Witwassen

Notaris, neem uw poortwachtersrol serieus

Van jou als notaris wordt bijzondere alertheid verwacht. Je moet dienstverlening weigeren wanneer je weet óf vermoedt dat witwassen aan de orde is. Geld dat door criminele activiteiten is verkregen, is onbruikbaar als het niet wordt witgewassen. De criminele herkomst moet worden verhuld. De tussenkomst van een notaris is daarbij behulpzaam.

In deze cursus gaat docent Robert Helder in op verschillende witwasconstructies. Als notaris is het van cruciaal belang dat je deze kent.

De docent geeft voorbeelden uit de opsporingspraktijk en geeft aan hoe je als notaris bewust of onbewust betrokken kan raken bij witwasconstructies. Je leert over vragen als:

  • Op welke signalen moet je alert zijn?
  • Hoe kan je op deze signalen reageren?
  • En wat kan je doen als je achteraf ontdekt dat jouw diensten zijn gebruikt voor criminele doeleinden?

Ook wordt stilgestaan bij de geheimhoudingsplicht en het verschoningsrecht. Er is ruimte voor inbreng van jouw eigen praktijkervaringen en die van andere cursisten.

Bij deelname ontvang je de nieuwste editie (2022) van Tekst & Toelichting Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme met auteurs o.a. Birgit Snijders-Kuipers (De Brauw Blackstone Westbroek) en Ed van Liere (Van Doorne). Dit boek biedt op duidelijke wijze inzicht in de aangebrachte wijzigingen in de Wwft, het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 en de Uitvoeringsregeling Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Met de bijbehorende toelichting aan de hand van de recente wetsgeschiedenis wordt de inhoud geduid. Een fantastisch boek dat je perfect op weg helpt.

Programma

Datum en tijd: donderdag 6 juli 2023, van 13:00 – 16:30 uur

Sprekers

  • R. (Robert) Helder

    Robert Helder is coördinator van de master notarieel recht aan de Universiteit Utrecht. Ook is hij als notarieel specialist verbonden aan de Financiële Recherche van de Nationale Politie.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling