console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Schrijven van beschikkingen op bezwaar

Schrijven van beschikkingen op bezwaar

Info

Introductie

Het schrijven van een beschikking op bezwaar is niet altijd eenvoudig. Regelmatig zijn bezwaarschriften lastig te begrijpen, waardoor u niet goed grip krijgt op de argumentatie die weerlegd moet worden. In de training ‘Schrijven van beschikkingen op bezwaar’ krijgt u tools aangereikt waarmee u grip krijgt op warrige bezwaarschriften en beter kunt bepalen hoe u dit type argumentatie adequaat kunt weerleggen.

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die regelmatig beschikkingen schrijft en nieuwe technieken aangereikt wil krijgen om adequaat op de argumentatie in een bezwaarschrift te kunnen reageren en dit in een heldere beschikking te kunnen formuleren. De training is vanwege de individuele begeleiding geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren deelnemers.

Resultaat

Goed geformuleerde beschikkingen die adequaat aansluiten op de argumentatie in het bezwaarschrift.

Inhoud van de training

In deze training komen aan bod:

  • samenvatten van de argumentatie in het bezwaarschrift
  • beoordelen van de aangevoerde argumentatie
  • overtuigend reageren op aangevoerde argumentatie
  • overzichtelijk opbouwen van uw eigen beschikking op bezwaar
  • kort en bondig formuleren

Voorbereiding en aanpak van de training

Om de training optimaal te laten aansluiten bij de deelnemers, ontvangt u voorafgaand aan de training een intakeformulier. Hierop kunt u uw specifieke wensen en knelpunten aangeven. Daarnaast hebt u de mogelijkheid een eigen beschikking op bezwaar in te sturen en hierop feedback te ontvangen van de trainer. Tijdens de training wisselen theorie en praktijk elkaar steeds af. U krijgt praktijkgerichte adviezen die u direct leert toepassen in concrete casus.

Programma"

Programma

Dag 1
Ochtendprogramma

09:30 – 10:00 : ontvangst met koffie en thee
10.00 – 10.30 : welkom, kennismaking, bespreking leerdoelen en programma
10.30 – 11.30 : analyseren van een bezwaarschrift
11.30 – 11.45 : pauze
11.45 – 12.15 : beoordelen van argumentatie
12.15 – 12.45 : overtuigend reageren op argumentatie
12.45 – 13.30 : lunch

Middagprogramma

13.30 – 14.30 : casus ‘Schrijven van een beschikking op bezwaar’
14.30 – 15.00 : plenaire nabespreking casus
15.00 – 15.15 : pauze
15.15 – 16.00 : kort en bondig formuleren
16.00 – 16.30 : vragen / verankering in de praktijk / evaluatie

Persoon

Sprekers

  • Mevrouw. Tigrelle Uijttewaal

    Tigrelle Uijttewaal is neerlandica, cum laude afgestudeerd in Taalbeheersing, argumentatietheorie en retorica aan de Universiteit van Amsterdam. In 1998 gaf zij haar eerste colleges en postacademische cursussen over schrijven en argumenteren. In 2000 rondde ze haar tweede studie af: Discourse Studies (ook cum laude, ook aan de UvA). Sindsdien doceert ze ook over presenteren, debatteren, onderhandelen en gesprekstechnieken. Ze schreef voor dagblad Trouw, publiceerde de roman Infuus, werkte voor de Hogeschool Journalistiek en leidde stagiaires op tot docent. Ook webteksten, nieuwsbrieven, oefeningen, uitleg, stappenplannen, adviezen en opmerkingen bij andermans teksten behoren tot haar repertoire. Samen met collega-docenten maakt ze e learning-, college- en cursusmateriaal dat naadloos afgestemd is op de praktijk van de deelnemers. Van advocaten tot verpleegkundigen, van adviseurs tot secretarissen, van beleidsmakers tot studenten, van artsen tot rechters – al dan niet in opleiding. Met als doelstelling: deelnemers relevante inzichten laten opdoen en toepasbare kennis & vaardigheden laten vergroten.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Merlijn groep

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling