KiesUwCursus
Home Cursussen Scheidingscoach

Scheidingscoach

Heb jij in je werk te maken met ouders en kinderen, waarbij je regelmatig geconfronteerd wordt met vragen die gerelateerd zijn aan scheidingsproblematiek?Wil jij je binnen je werkveld verder verdiepen? Of wil jij als zelfstandig scheidingscoach aan de slag?

De opleiding scheidingscoach geeft handvatten om ouders en kinderen (beter) te begeleiden tijdens maar zeker ook na een (echt)scheiding.

Vanuit betrokkenheid, bevlogenheid en met expertise leiden wij de deelnemer op tot een professional die mensen met in een scheiding maar ook daarna kan begeleiden. Of het nu gaat om emotionele zaken, communicatie, psychologie of omgang met de kinderen. De scheidingscoach begeleidt ouders en kinderen. Dat biedt cliënten de broodnodige rust in een voor hen turbulente periode. Ook mensen die in een scheidingssituatie dreigen te komen kan de scheidingscoach preventief helpen. Aan mensen die behoefte hebben aan nazorg na scheiding, kan de scheidingscoach zijn of haar diensten bieden.

Aan deskundige en betrokken scheidingscoaches is vanuit cliënten en maatschappij een grote behoefte. Investeren in de opleiding scheidingscoach is dan ook een trefzekere investering in een uitdagend beroep met toekomst.

Gedurende de opleiding gaan de deelnemers zich zowel theoretisch als praktisch bekwamen in scheidingsbemiddeling. De opleiding heeft tot doel om de deelnemers zowel theoretisch als praktisch te bekwamen.

Deze interactieve opleiding biedt de nodige inhoudelijke kennis en praktisch vaardigheden zodat men na deelname en positieve afronding van de toetsing professioneel aan het werk kan gaan als scheidingscoach.

Doelgroep

Pedagogen, psychotherapeuten, relatie- en/of gezinstherapeuten, familie mediators, hulpverleners/begeleiders die (in)direct te maken krijgen met (echt)scheidingsproblemen, kindcoaches, maatschappelijk werkers.
Voor iedereen die binnen zijn/haar werkzaamheden te maken heeft met de scheidingsproblematiek en dit nog beter vorm wil geven.

Toelatingseisen

Minimaal HBO werk en denkniveau
Relevante werkervaring hebben op het gebied van scheidingsproblematiek.
Kennis hebben van de basisontwikkelingspsychologie.
Om goede aansluiting te hebben met deze opleiding is het wenselijk als men een MfN erkende mediation opleiding heeft gevolgd.

Niveau

Gevorderd

Reviews over cursussen van Scheidingscoach

Wat vonden uw vakgenoten?

Valentijn Vietor

Al met al een zeer goede ervaring. Een kwalitatief hoogwaardige opleiding met ervaren docenten. Van deze docenten krijg je ook veel persoonlijke aandacht en 1 op 1 feedback. Daarnaast is het erg prettig verblijven in Putten. Ik raad dan ook iedereen deze opleiding ten zeerste aan!

Bert Lassche

Goede training, echter het lijkt erop alsof met deze online training voldaan wordt aan de opleidingseis voor de Wwwft, waarvoor echter, tenzij ik dat verkeerd zie, 2 uur / opleidingspunten vereist zijn

0.0 totaal

    Warning: Division by zero in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/sections/reviews-summary.php on line 95
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Edy Hoogendam

Zeer goede docent en actueel voor mijn praktijk

Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling