console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Cursus Samenwerken en detacheren zonder BTW

Cursus Samenwerken en detacheren zonder BTW

Info

Hoe voorkomt u dat btw een grote kostenpost wordt bij het samenwerken en het detacheren van personeel? Hoe werkt de doorbelasting van kosten en hoe kunt u btw-voordelen behalen? Hoe werkt de btw-koepelvrijstelling en wat zijn recente ontwikkelingen op dit gebied? Wat zijn de uitzonderingen om personeel btw-vrij te detacheren? Joep Swinkels beantwoordt o.a. deze vragen en geeft u praktische tips tijdens de praktijkcursus Samenwerken en detacheren zonder btw.

Gemeenten, provincies, waterschappen, onderwijsinstellingen, zorginstellingen en andere organisaties gaan steeds meer samenwerken en (onderling) personeel detacheren. Bij samenwerken en detacheren van personeel is btw een belangrijk aandachtspunt. De btw kan namelijk een omvangrijke kostenpost vormen die niet aan de orde hoeft te zijn.

In de cursus gaan we uitgebreid in op de btw-aspecten van samenwerken en het detacheren van personeel. We zetten de btw-aspecten van de verschillende vormen van samenwerking nauwgezet met u op een rij en bespreken deze aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Daarnaast behandelen we de btw-aspecten van detachering met u. Het detacheren van personeel is belast met BTW maar er zijn talloze uitzonderingen. Heeft u alle uitzonderingen in beeld? Wij hebben voor u een compleet overzicht gemaakt.

Voor de start van de cursus ontvangt u van ons uitgebreide sheets die u kunt gebruiken voor de voorbereiding maar ook als naslagwerk.

Uw eigen praktijkcasus en/of specifieke vraag

Uiteraard kunt u voor, tijdens maar ook na de cursus uw eigen casus(sen) aanbrengen.

Meld aan met 2 personen en uw collega ontvangt 10% korting op het inschrijfgeld. Deze korting wordt verrekend op de factuur die u van de opleider ontvangt.

Programma"

Programma

12.00 uur Ontvangst met koffie, thee en broodjes

12.30 uur Programma

  • Hoe werkt doorbelasting van kosten en hoe kunnen ter zake btw-voordelen worden gerealiseerd, c.q. kosten van btw worden vermeden.
  • Hoe werkt de btw-koepelvrijstelling en wat zijn de recente ontwikkelingen met betrekking tot de btw-koepelvrijstelling?
  • Wat wordt verstaan onder de kostenverdelingsovereenkomst, wat zijn de voorwaarden en wanneer kan het leerstuk ‘kosten voor de gemene rekening’ worden toegepast?
  • Welke btw-aspecten spelen bij de samenwerking via een centrumgemeente?
  • Wat houdt funding in en wanneer kan het leerstuk worden toegepast?
  • Welke btw-aspecten spelen bij een zogenoemde ambtelijke fusie?
  • Overzicht van de mogelijkheden om btw-vrij personeel te detacheren met praktische tips.

17.00 uur Einde programma

Tijdens de cursus vinden een paar korte pauze plaats.

Persoon

Sprekers

  • Mr dr. J.J.P. (Joep) Swinkels

    Concernfiscalist Rijksbelastingen bij Gemeente Utrecht. Vaktechnisch medewerker fiscale kennisbank Taxnavigator.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Fiscaal Vanmorgen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling