KiesUwCursus
Home Cursussen Rondom het (levens)testament

Rondom het (levens)testament

In 2018 zijn er ruim 150.000 levenstestamenten gepasseerd. Deze akte is in de praktijk bijna niet meer weg te denken. Tijdens deze notariële praktijkcursus wordt ingegaan op deze akte: waar moet u bij het opstellen en het bespreken extra opletten? Hoe werkt de uitvoering van het levenstestament in de praktijk? Deze cursus wordt een goed samenspel tussen theorie en praktijk. Ook het medische onderdeel van het levenstestament krijgt nadere aandacht.

In het laatste kwartaal van 2018 zijn er bij de helft van de testamenten ook levenstestamenten opgesteld. Het lijkt erop dat 1 op de 2 mensen tegelijk met een testament ook een levenstestament opstelt. Het onderdeel testamenten en zeker in samenhang met de levenstestamenten worden tijdens deze cursus ook besproken. Denk in dit kader aan het delegatievraagstuk, testamentaire vertegenwoordiging, uitleg van uiterste wilsbeschikkingen en executele en bewind. Ook is er aandacht voor opeisbaarheidsgronden in het testament.

In het bijzonder bij estate planning zijn beide akten belangrijk. Dit onderdeel zal daarom tijdens deze dag extra aandacht verdienen. Zijn er in dat kader ook regelingen die in beide akten dienen te worden opgenomen? Of een specifieke onderdelen nadere aandacht behoeven?

Programma

Datum en tijdstip: maandag 1 juli 2019, tussen 10.00-17.30 uur.
Niveau: verdiepend

Sprekers

  • Prof. mr. F.W.J.M. Schols

    Hoogleraar Notarieel Recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en verbonden aan ‘ScholsBurgerhartSchols’ estate planning te Nijmegen

  • Mr. C. Engelbertink

    Estate planner bij Van Ewijk Estate Planning

Editie(s)

Reviews over cursussen van EduLaw

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling