KiesUwCursus
Home Cursussen Relatievermogensrecht Verdiept**

Relatievermogensrecht Verdiept**

Nieuwe verdiepingscursus over de complexe onderdelen van het relatievermogensrecht!

Relatievermogensrecht: complexe vraagstukken nader toegelicht
Wanneer een huwelijk of samenwoonrelatie eindigt, bijv. door echtscheiding of het overlijden van één van de partners, is de vraag wie waarop aanspraak maakt in vermogensrechtelijke zin. Daarbij spelen allerlei (complexe) onderwerpen een rol die in deze nieuwe cursus nader worden uitgediept: het vraagstuk wanneer is er sprake van privévermogen bij de (beperkte) gemeenschap van goederen, vergoedingsrechten, zaaksvervanging, huwelijkse voorwaarden met verrekenbedingen en de echtgenoot-ondernemer.

De docent, mr. Eelco Anink, is een ervaren advocaat en specialist op dit gebied. Hij voorziet je van actuele kennis op bovenstaande thematiek en geeft je daarnaast ook nuttige tips & tricks voor jouw praktijk.

Na het volgen van deze nieuwe verdiepingscursus ben je op de hoogte laatste ontwikkelingen op het gebied van relatievermogensrecht.

Bestemd voor: advocaten, notarissen en andere juristen werkzaam in de familierechtpraktijk

Programma

Datum en tijd: 23 november 2023, van 09:30 – 16:45 uur

Globaal programma:
-De (beperkte) gemeenschap van goederen
-In- en uitsluitingsclausules
-Zaaksvervanging en vergoedingsrechten
-Verknochtheid
-Verhaal van schulden
-Huwelijkse voorwaarden
-Verrekenbedingen
-Verzwijgen van te verdelen of te verrekenen vermogen

 

Sprekers

  • E. (Eelco) Anink

    Mr. drs. Eelco Anink is advocaat en partner bij De Boorder Familie- en Erfrecht Advocaten & Mediators. Eelco studeerde notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam na een commerciële loopbaan in de financiële sector. Tijdens zijn studie raakte hij geboeid door het familie(vermogens)recht. Naast zijn studie was hij werkzaam bij een internationaal advocaten- en notarissenkantoor. Bovendien deed hij als student-assistent wetenschappelijk werk op het gebied van het huwelijksvermogens- en erfrecht. Eelco is een ervaren advocaat, gespecialiseerd in het Relatievermogens- en Erfrecht. Hij is als advocaat en mediator aangesloten bij de vereniging voor Familie- en Erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Tevens is hij lid van de specialisten Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). Eelco publiceert met regelmaat in juridische vaktijdschriften over onderwerpen die het familie- en erfrecht aangaan. Voorts doceert hij Relatievermogensrecht aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en verzorgt hij postacademisch onderwijs aan advocaten, notarissen en fiscalisten op het gebied van het relatievermogensrecht en het erfrecht.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling