console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Regulier Vreemdelingenrecht & Asielrecht

Regulier Vreemdelingenrecht & Asielrecht

Info

Het reguliere vreemdelingerecht ontwikkelt zich ook in een rap tempo, vooral onder invloed van het Unierecht. Gezinsmigratie en nareis, verblijf om medische redenen, schorsende werking van rechtsmiddelen, openbare orde en inreisverboden veranderen via het Unierecht. Tegelijkertijd worden gezinsleven en privé-leven door het EHRM verder ingevuld. En los daarvan, autonoom, blijven ook andere rechtsgebieden zich ontwikkelen: arbeidsmigratie, en wellicht de Brexit. Deze onderwerpen komen in principe aan de orde, met dien verstande dat recente ontwikkelingen deze actualiteitencursus natuurlijk kunnen beïnvloeden.

Programma"

Programma

Datum: 7 december 2018
Cursus: 10.00-17.30

Persoon

Sprekers

  • Marq Wijngaarden

    is gespecialiseerd in strafrecht en vreemdelingen- en asielrecht, en doet daarnaast bestuursrecht. Veel van zijn zaken hebben een grensoverschrijdend karakter: niet alleen in immigratiezaken, maar ook in straf- en bestuursrechtzaken. Daarnaast is hij lid van de specialistenverenigingen van straf- en vreemdelingenadvocaten en geeft hij regelmatig cursussen aan advocaten, rechters en studenten.

  • Wil Eikelboom

    is gespecialiseerd in het voeren van procedures voor internationale mensenrechteninstanties; met name het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te Straatsburg. Bij het EHRM won hij samen met Liesbeth Zegveld de zaak Jaloud v. the Netherlands voor de Grote Kamer van het Hof. Daarnaast staat Eikelboom cliënten bij in nationale procedures inzake vreemdelingenrecht en mensenrechten. Voordat hij advocaat werd, werkte hij vijf jaar als jurist op het hoofdkantoor van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de Vluchtelingen (UNHCR) te Genève. Wil Eikelboom spreekt Engels, Frans en Duits.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Nemesis Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling