KiesUwCursus
Home Cursussen Procederen in de arbeidsrechtpraktijk

Procederen in de arbeidsrechtpraktijk

De Wet werk en zekerheid heeft de nodige procesrechtelijke veranderingen gebracht op het gebied van het ontslagrecht. Zo is de verzoekschriftprocedure voorgeschreven over de gehele linie van het ontslagrecht, staan tegen ontbindingsbeschikkingen hoger beroep en cassatie open en gelden zeer korte vervaltermijnen. Verder kent art. 7:683 BW een aantal bijzondere procesregels voor het hoger beroep van ontslagzaken in afwijking van het reguliere procesrecht als neergelegd in het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering.
Daarnaast is er de Wet vereenvoudiging en digitalisering van het procesrecht – ook wel bekend als KEI – welke gefaseerd in werking treedt. Als gevolg van deze wet gaat het burgerlijk procesrecht aanzienlijk op de schop, hetgeen ook gevolgen heeft voor het arbeidsprocesrecht.
In deze cursus gaat mr. dr. Vivian Bij de Vaate in op de nieuwste ontwikkelingen in wetgeving, rechtspraak en literatuur ten aanzien van het procesrecht in ontslagzaken.

Leerdoel
Na het volgen van deze cursus is de cursist op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie op het gebied van het ontslagprocesrecht. De cursist kan deze actuele kennis gebruiken in zijn of haar procespraktijk.

Programma

12.30-13.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en lunch
13.00-17:30 uur: College

Sprekers

  • Mr. dr. Vivian Bij de Vaate

    Universitair docent Vrije Universiteit Amsterdam

Editie(s)

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling