KiesUwCursus
Home Cursussen Privacy, bescherming van persoonsgegevens en AI

Privacy, bescherming van persoonsgegevens en AI

Privacy en bescherming van persoonsgegevens was een aantal jaren geleden nog een niche-onderwerp voor een klein aantal specialisten. Inmiddels is het ‘mainstream’ geworden en is kennis op dit gebied voor iedere jurist van belang. Inmiddels zetten ook steeds meer organisaties kunstmatige intelligentie in, en zijn de juridische aspecten hiervan van toenemend belang.

De cursus ‘Privacyrecht, bescherming van persoonsgegevens en AI’ biedt in één dag een stevige basis. Tijdens de cursus zal ruim aandacht worden besteed aan praktische toepassing en aan de actuele ontwikkelingen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming, handhaving door de Autoriteit Persoonsgegevens, de stand van zaken rond export van gegevens naar de Verenigde Staten, de recente jurisprudentie en komende wetgeving, in het bijzonder de Artificial Intelligence Act. De cursus is daarmee ook interessant voor juristen met ervaring op dit gebied, die hun basiskennis willen opfrissen en verdiepen en de laatste actualiteiten willen vernemen.   

Programma

09.00 – 09.30
Ontvangst
09.30 – 11.00
Inleiding – privacy vs. bescherming van persoonsgegevens, data, AI
Privacy als grondrecht
Basisbegrippen AVG
11.00 – 11.15
Pauze
11.15 – 12.45
Vereisten voor een rechtmatige gegevensverwerking onder de AVG
– Doelbinding
– Transparantie
12.45 – 13.30
Lunch
13.30 – 15.00
Vereisten voor een rechtmatige gegevensverwerking onder de AVG (vervolg)
– Informatiebeveiliging; datalekken
– Accountability (o.a. register, DPIA)
Doorgifte van gegevens buiten de EU, mede aan de hand van het arrest Schrems II en het EU-US Data Privacy Framework
15.00 – 15.15
Pauze
15.15 – 16.45
Toezicht, handhaving
Recente en komende wetgeving, zoals de Digital Services Act, NIS 2 en de Artificial Act
16.45
Afsluiting

Sprekers

  • Mr. J.A.N. (Jan) Baas

    Advocaat & Partner La Gro Geelkerken Advocaten te Leiden. Publiceert over privacy-rechtelijke vraagstukken.

Editie(s)

  • do 21 mrt 2024
  • Hotel Novotel Amsterdam Schiphol Airport
  • Taurusavenue 12
  • 2132 LS
  • Hoofddorp
Plan route

Reviews over cursussen van Instituut voor Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling