KiesUwCursus
Home Cursussen Presentatie mediaoptreden

Presentatie mediaoptreden

In de hedendaagse mediacratie is mediaoptreden cruciaal geworden. Het kan je maken of breken. Een onhandige uitlating bij Op1 kan je nog lang (online) achtervolgen. Maar net zo goed kan een mediaoptreden je ook ten dienste zijn. Bijvoorbeeld om het beeld van een zaak of cliënt positief te beïnvloeden. Is het niet in de rechtszaal, dan wel in de media. In een interactieve presentatie met voorbeelden uit de praktijk geeft mediatrainer Leo de Later simpele tips hoe u een mediaoptreden kunt benutten. Of het nu radio, tv, krant of online is. Hoe bereid je een mediagesprek voor en hoe neem je daarin de regie? Die vragen staan centraal. Tijdens de presentatie is er alle ruimte voor het stellen van vragen en wie weet kunt u zelf even voelen hoe het is om aan de tand te worden gevoeld.

Doelgroep

Vaardigheden alle rechtsgebieden

Programma

Datum en tijd: 13 september 2021 van 12:45 tot 17:00.

12.45 – 13.00 uur         ontvangst
13.00 – 14:15 uur         deel I
14:15 – 14:30 uur         pauze
14:30 – 15:45 uur        deel II
15:45 – 16:00 uur        pauze
16:00 – 17:00 uur        deel III

Sprekers

  • L. De Later

    Mediatrainer en communicatieadviseur Leo de Later studeerde politicologie en bestuurskunde aan de VU in Amsterdam. Hij werkte meer dan 25 jaar in de nieuwsjournalistiek. Eerst voor radio (Veronica, NCRV, NOS, Wereldomroep), daarna voor tv. Hij werd bekend als verslaggever en anchorman van RTL Nieuws, waarvoor hij ook verslag deed van belangrijke nieuwsgebeurtenissen in binnen- en buitenland. Aansluitend was hij presentator en adjunct-hoofdredacteur bij SBS Nieuws en presenteerde Goedemorgen Nederland van de KRO. Zijn media-ervaring komt goed van pas in de advisering over mediaoptreden en communicatie. Leo geeft inmiddels meer dan 25 jaar mediatraining aan woordvoerders, directieteams, bestuurders en politici.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Damsté Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling