console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Premiebetaling in het verzekeringsrecht + Verzekerd belang, indemniteitsbeginsel, voortaxatie en schadevaststelling

Premiebetaling in het verzekeringsrecht + Verzekerd belang, indemniteitsbeginsel, voortaxatie en schadevaststelling

Info

In deze bijeenkomst zal allereerst het onderwerp premiebetaling in het verzekeringsrecht aan de orde komen. Bij dit onderwerp komen onder de volgende aspecten aan bod: premierestitutie, verzuim van premiebetaling, waarschuwingsplicht, schorsingsclausules, eerste premie en vervolgpremie, te late premiebetaling bij levensverzekeringen, premie-incasso door de tussenpersoon en het delcrederebeding. In het tweede gedeelte van de bijeenkomst komt allereerst het onderwerp (verzekerbaar) belang aan de orde met kwesties als verzekering volgt het belang en de verzekering ten behoeve van een derde. Vervolgd wordt met het onderwerp indemniteitsbeginsel waarbij de belangrijkste uitspraken van de Hoge Raad over dit leerstuk aan de orde zullen komen en het onderwerp taxatie en schadevaststelling. Bij dit laatste onderwerp zal onder andere de partijtaxatie en de deskundigetaxatie aan de orde komen alsmede de schadevaststelling door partijen of deskundige(n).

Programma"

Programma

12 september 2019 van 13.00 – 17.30 uur (inloop vanaf 12.30 uur met lunch)
Persoon

Sprekers

  • Dr. P.M. Leerink

    Advocaat te Deventer bij JPR advocaten en verbonden aan ACIS. Leerink promoveerde in 2011 aan de Open Universiteit op het proefschrift “Premiebetaling in het verzekeringsrecht”. Hij is medewerker van NTHR. Leerink publiceert regelmatig over verzekeringsrechtelijke onderwerpen.

  • Prof. mr. Ph.H.J.G. van Huizen

    Advocaat te Deventer - Rotterdam bij JPR advocaten, emeritus hoogleraar handelsrecht Universiteit Utrecht en verbonden aan ACIS. Van Huizen promoveerde in 1988 aan de Erasmus Universiteit op het proefschrift “Het transportverzekeringsbedrijf – juridische en rechtsvergelijkende beschouwingen” (cum laude). Van Huizen heeft de Hudig Langeveldt-prijs en Wetenschapsprijs van de Erasmus Universiteit in ontvangst mogen nemen. Hij is redacteur van NTHR, TVR en EJCCL en publiceert regelmatig over verzekeringsrechtelijke en handelsrechtelijke onderwerpen.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Eggens Instituut

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling