KiesUwCursus
€ 540,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Precontractuele mededelingsplicht in het verzekeringsrecht + Risicoverzwaring

Precontractuele mededelingsplicht in het verzekeringsrecht + Risicoverzwaring

In deze bijeenkomst zal allereerst het onderwerp precontractuele mededelingsplicht in het verzekeringsrecht aan de orde komen. Onder andere de volgende aspecten komen daar aan bod: de precontractuele mededelingsplicht van de verzekeraar, sluiting van de verzekeringsovereenkomst of verlenging van een lopende verzekeringsovereenkomst?, het uitgangspunt van de redelijk handelend verzekeraar, het formele vereiste van art. 7:929 lid 1, de materiële vereisten van art. 7:928 BW, strafrechtelijk verleden en verzwijging en sancties in geval van scheiding van de precontractuele medelingsplicht door de aspirant-verzekeringnemer. Bij het onderwerp risicoverzwaring in het verzekeringsrecht zullen de volgende aspecten aan de orde komen: risicoverzwaring en risicovermindering, risicoverzwaring en algemeen vermogensrecht, de bestemmingswijziging ex art. 293 WvK en risicoverzwaringsclausules.

Programma

Datum en tijd: 17 september 2020, van 13:00 tot 17:30.

Sprekers

  • Dr. K. Engel

    Medewerker wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad, docent verzekeringsrecht/privaatrecht Universiteit van Amsterdam, lid Geschillencommissie Kifid (Verzekeringskamer) en verbonden aan ACIS. Engel promoveerde in 2016 cum laude aan de Open Universiteit op het proefschrift “De precontractuele mededelingsplicht van de verzekeringnemer in rechtsvergelijkend perspectief”. Hij publiceert regelmatig over verzekeringsrechtelijke onderwerpen. Engel is redacteur van NTHR.

  • Prof. dr. J.G.J. Rinkes

    Hoogleraar privaatrecht Open Universiteit, hoogleraar Europees en vergelijkend verzekeringsrecht, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam en raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Rinkes promoveerde in 1992 aan de Universiteit Maastricht op het proefschrift “Contractual and non-contractual obligations in English law in the comparative context of the Netherlands Civil Code” (dubbelpromotie met G.H. Samuel). Hij is redacteur van NTHR, EJCCL en Verzekeringsarchief. Hij publiceert regelmatig over verzekeringsrechtelijke onderwerpen.

Reviews over cursussen van Eggens Instituut

Wat vonden uw vakgenoten?

Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling