KiesUwCursus
Home Cursussen Praktijkspecial Ontslag en verwijtbaar handelen

Praktijkspecial Ontslag en verwijtbaar handelen

Ontslag werknemers bij verwijtbaar handelen & Wet bescherming klokkenluiders

Ontslag van werknemers bij verwijtbaar handelen & de Wet bescherming klokkenluiders: breng klok en klepel bij elkaar!

Op 15 november 2023 verzorgt Martijn van de Mortel (ZO. advocaten) een interactieve en op de praktijkgerichte middagcursus over ontslag van werknemers en andere sancties bij grensoverschrijdend en verwijtbaar gedrag. Ook staat hij stil bij de nieuwe Wet bescherming klokkenluiders.

Mag een supermarkt een vakkenvuller ontslaan na het eten van één chipje uit een kapotte zak chips? En mag een warenhuis een kassamedewerker ontslaan die een kapotte broek uit de afvalbak mee naar huis neemt? Of zijn dat excessen die de media halen?

Een ontslag (op staande voet) is een zware sanctie maar in bepaalde gevallen niet onmogelijk. Soms moet een werkgever echter meer geduld opbrengen. Waar ligt de grens en hoe weet je nu wanneer je te snel tot een te zware maatregel overgaat?

In één middag praat Martijn je bij over hoe als (advocaat of adviseur van een) werkgever te handelen richting werknemers in een situatie van grensoverschrijdend of ander verwijtbaar gedrag.

Hij doet dit op interactieve wijze aan de hand van recente rechtspraak en de vele voorbeelden uit zijn praktijk. Daarnaast praat Martijn je bij over de nieuwe Wet bescherming klokkenluiders en de daarop gebaseerde interne klokkenluidersregeling.

Bestemd voor: advocaten, bedrijfsjuristen, rechtsbijstandjuristen en overige geinteresseerde juristen.

Programma

Programma (onder voorbehoud)

12:30 – 13.00 uur
Ontvangst met broodjes

13:00 – 15:00 uur
Korte introductie ontslagrecht
Ontslag vanwege verwijtbaar handelen
Ontslag op staande voet: de do’s en dont’s
Ontslag en bagateldelicten
Nut en noodzaak sanctieprotocol

15:00 – 15:15 uur
Pauze

15:15 – 17:15 uur
Wet bescherming klokkenluiders
Interne klokkenluidersregeling
Regeling ongewenste omgangsvormen

mr. M. (Martijn) van de Mortel

Sprekers

  • M. (Martijn) van de Mortel

    Mr. Martijn van de Mortel is sinds 2001 advocaat. Hij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht met een belangrijke focus op de zorgsector (zowel cure als care). Ook werkt Martijn voor grote en middelgrote ondernemingen. Voor de oprichting van ZO. Advocaten in Utrecht was hij partner arbeidsrecht bij Nysingh. Martijn begeleidt zowel de instelling als de individuele bestuurder en het hogere managementkader. Ook ondersteunt hij ondernemings- en cliëntenraden. Daarnaast adviseert hij cliënten die vanuit het buitenland (met name in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika) in Nederland zaken doen en te maken krijgen met arbeidsrechtelijke vraagstukken. Martijn heeft een brede ervaring in het arbeidsrecht met een focus op het individuele en collectieve ontslagrecht. Vanwege zijn kennis over en ervaring in de zorgsector ondersteunt hij regelmatig zorginstellingen bij het uitdenken en uitvoeren van reorgani­saties en strategische processen waarin een ombuiging van “mens en organi­satie” is vereist. Tevens staat hij vaak raden van toezicht en bestuurders bij in verband met governance kwesties en het bereiken van een oplossing van de daaruit voortvloeiende conflictsituaties. In dat verband heeft Martijn aanzienlijke kennis en ervaring opgedaan met vraagstukken rondom de Wet Normering Topinkomens. Ook is Martijn regelmatig betrokken bij het begeleiden en oplossen van geschillen met de in de zorgsector betrokken gremia zoals ondernemings- en cliëntenraden en vakverenigingen en adviseert hij over de toepassing en uitvoering van collectieve arbeidsovereenkomsten. Regelmatig verzorgt Martijn webinars en (incompany)cursussen

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling