KiesUwCursus
Home Cursussen Praktijkcursus Strafrecht

Praktijkcursus Strafrecht

tips & tricks

Deze praktijkcursus strafrecht wordt verzorgd door een uniek team van docenten vanuit het Openbaar Ministerie en de advocatuur. De cursus is bedoeld voor de strafrechtjurist, zowel binnen het Openbaar Ministerie als de advocatuur. Tijdens de cursus wordt – aan de hand van praktijkvoorbeelden en actuele jurisprudentie – stilgestaan bij de praktijktoepassing van een aantal veelbesproken leerstukken die binnen het strafrecht opgeld hebben gedaan, waaronder het opgeven en motiveren van getuigenverzoeken, maar ook de processuele aanpak en strategie van de behandeling van strafzaken in eerste aanleg en in hoger beroep, evenals de inkleding van bepaalde verweren.

De docenten komen uit zowel het Openbaar Ministerie als de strafrechtsadvocatuur, waarbij hun ervaringen met de behandeling van strafzaken in eerste aanleg en die in hoger beroep zullen worden uitgewisseld tijdens deze cursus. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Programma

Datum en tijdstip: vrijdag 8 december 2023, tussen 9.30-17.00
Opleidingspunten: 6 PO NOvA, zowel bij fysieke als online deelname.
Doelgroep: advocaten, leden openbaar ministerie en rechterlijke macht.
Deze cursus wordt in hybride vorm aangeboden: fysiek op locatie in Amsterdam + via een livestream Delflandlaan 1, 1062 EA Amsterdam
Cursuslocatie: fysieke deelname op locatie Novotel Amsterdam, Europaboulevard 10, 1083 AD Amsterdam (op 5 min. loopafstand van trein-/tramstation Amsterdam RAI).
Cursusprijs: € 425,- ex. btw (deelname fysiek, incl. lunch) / € 375,- ex. btw (deelname livestream).

Sprekers

 • Mr. G.Th. Sta

  Mr. G.Th. Sta is senior advocaat-generaal en tevens plv. officier van justitie. Vanaf 1993 treedt hij op in strafzaken (van klein tot groot) als vertegenwoordiger van het OM. Daarnaast begeleidt hij officieren justitie in opleidingen en geeft hij cursussen.

 • Mr. P. Plasman

  Mr. P. Plasman is advocaat te Amsterdam. Hij is een oude rot in het vak en treedt regelmatig op in geruchtmakende strafzaken, zoals de Vuurwerkramp in Enschede, de moord op Theo van Gogh, de Passagezaak, de Marengozaak, Johnny de Mol, de Mallorcazaak en de zaak tegen ex-wethouder Richard de Mos.

 • Mr. C.J. Knoops-Hamburger

  Mr. C.J. Knoops-Hamburger is advocaat te Amsterdam en directeur van Knoops’ advocaten en het Knoops’ Innocence Project. Zij staat tevens op de lijst van advocaten die mogen optreden bij het Internationaal Strafhof

 • Prof. G.G.J.A. Knoops

  Prof. G.G.J.A. Knoops is advocaat te Amsterdam en treedt op o.a. bij de Hoge Raad, het EHRM en het Internationaal Strafhof. Hij is bijz. hoogleraar politiek van het internationaal recht (UvA Amsterdam) en visiting professor internationaal strafrecht aan Shandong University (China). Prof. Knoops is tevens vice-president van het European Innocence Network.

Editie(s)

Reviews over cursussen van EduLaw

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling