KiesUwCursus
Home Cursussen Praktijkcursus Asielrecht en Vreemdelingenrecht

Praktijkcursus Asielrecht en Vreemdelingenrecht

De cursus is nog in voorbereiding

Het asielrecht en het regulier vreemdelingenrecht veranderen in rap tempo. Niet alleen nationale ontwikkelingen drukken hun stempel (verwestering, Kinderpardon), ook internationale ontwikkelingen laten zich in de rechtspraktijk voelen: denk aan Brexit, de situatie in Venezuela en de nieuwe regering in Italië die voor Dublinzaken van belang is. Het Hof van Justitie doet met grote regelmaat uitspraken die direct van invloed zijn op deze rechtsgebieden. Het is voor advocaten, IND-medewerkers en de rechterlijke macht dan ook zaak om deze ontwikkelingen op de voet te volgen, om adequaat met aanvragen om een verblijfsvergunning om te kunnen gaan.

In een dag brengen mrs. Eikelboom en Wijngaarden, beiden ervaren advocaten op deze rechtsgebieden, u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar. De cursus heeft vooral een praktisch karakter, en is erop gericht de deelnemers hun verworven kennis in de praktijk te kunnen laten toepassen.

In deze cursus komt onder meer aan de orde:

 • Asiel: o.a. Dublin, rechterlijke toetsing van de asielbeschikking, LHBTI en bekering;
 • Regulier: o.a. gezinshereniging (inclusief nareis), openbare orde, visa, verblijf op medische gronden. Vanzelfsprekend wordt er tijd ingeruimd voor actuele onderwerpen.

Doelgroep
Advocatuur

Niveau:
Verdiepend

Sprekers

 • Marq Wijngaarden

  Marq Wijngaarden is gespecialiseerd in strafrecht en vreemdelingen- en asielrecht, en doet daarnaast bestuursrecht. Veel van zijn zaken hebben een grensoverschrijdend karakter: niet alleen in immigratiezaken, maar ook in straf- en bestuursrechtzaken. Daarnaast is hij lid van de specialistenverenigingen van straf- en vreemdelingenadvocaten en geeft hij regelmatig cursussen aan advocaten, rechters en studenten.

 • Wil Eikelboom

  Wil Eikelboom is gespecialiseerd in het voeren van procedures voor internationale mensenrechteninstanties; met name het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te Straatsburg. Bij het EHRM won hij samen met Liesbeth Zegveld de zaak Jaloud v. the Netherlands voor de Grote Kamer van het Hof. Daarnaast staat Eikelboom cliënten bij in nationale procedures inzake vreemdelingenrecht en mensenrechten. Voordat hij advocaat werd, werkte hij vijf jaar als jurist op het hoofdkantoor van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de Vluchtelingen (UNHCR) te Genève.

Editie(s)

 • vr 30 okt 2020
 • Hotel Novotel Amsterdam City
 • Europaboulevard 10
 • 1083 AD
 • Amsterdam
Plan route

Reviews over cursussen van EduLaw

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling