KiesUwCursus
Home Cursussen Practicum Hoger beroep in arbeidszaken

Practicum Hoger beroep in arbeidszaken

De Wet werk en zekerheid heeft niet alleen het materiële arbeidsrecht ingrijpend veranderd, maar heeft in het bijzonder ook gevolgen gehad voor (de procesrechtelijke kanten van) het hoger beroep. Niet alleen is procederen in ontbindingszaken van kleur verschoten, de wetgever heeft de rechtspraktijk opgezadeld met (de gevolgen van) het schrappen van de schorsende werking van hoger beroep in ontbindingszaken. Inmiddels heeft de Hoge Raad een aantal onverwachte guidelines gegeven. Procederen in hoger beroep is een apart vak waarmee advocaten sinds de Wwz worstelen. In dit practicum geven een advocaat/raadsheer plaatsvervanger en oud-raadsheer plaatsvervanger handvatten voor het opzetten van processtukken in hoger beroep (in het bijzonder het formuleren van grieven) aan de hand van een aantal praktijkgevallen die zich sinds 1 juli 2015 hebben voorgedaan. Het materiële recht wordt daarbij niet uit het oog verloren. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij tijdens de cursus grieven formuleren in een specifieke casus.

Uw resultaat
Na afloop van dit practicum beschikt u over handvatten voor het opzetten van processtukken in hoger beroep, in het bijzonder het formuleren van grieven.

Doelgroep
De doelgroep is advocaten, rechtsbijstandjuristen en bedrijfsjuristen met meer dan 3 jaar gerichte (praktijk)ervaring op het gebied van het arbeidsrecht. Dit practicum is zeer geschikt voor cursisten die de Masterclass Procederen reeds hebben gevolgd.

Niveau

** Verdieping (basiskennis aanwezig en gerichte praktijkervaring vereist)

De syllabus wordt tijdens de cursus uitgereikt. Een week voorafgaand aan de cursus wordt u de digitale versie van de syllabus toegezonden.

Programma

09.30 – 10.00 uur Ontvangst met koffie, registratie en uitreiking documentatie
10.00 – 11.30 uur Algemene inleiding
11.30 – 11.45 uur Pauze
11.45 – 13.15 uur Formuleren grieven
13.15 – 13.45 uur Lunch
13.45 – 15.00 uur Bespreken grieven en andere procedurele kwesties
15.00 – 15.15 uur Pauze
15.15 – 16.15 uur Andere thema’s die in hoger beroep spelen
16.15 uur Afsluiting

 

Sprekers

  • mr. D.J. Buijs

    Oud-raadsheer plaatsvervanger

  • mr. R.J. Voorink

    Advocaat bij Voorink Advocaten, raadsheer plaatsvervanger

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Instituut voor Arbeidsrecht & HRM

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling