KiesUwCursus
Home Cursussen Planschade (e-learning)

Planschade (e-learning)

Bestemmingsplannen en andere planologische besluiten kunnen schade veroorzaken. In afdeling 6.1 van de Wet ruimtelijke ordening is een regeling opgenomen op basis waarvan benadeelden aanspraak kunnen maken op een tegemoetkoming in deze schade. Deze planschaderegeling is op 1 juli 2008 in werking getreden. Op een aantal onderdelen vormt deze regeling een fundamentele breuk met de tot 1 juli 2008 geldende planschaderegeling.

Deze juridische nascholing biedt nader inzicht in de huidige planschaderegeling:

 • Blok A Materieel planschaderecht
 • Blok B Formeel planschaderecht

In deel A wordt ingegaan op het materiële planschaderecht; het tweede deel besteedt aandacht aan de procedure ter verkrijging van een tegemoetkoming, het formele planschaderecht. In de gehele nascholing is er veel aandacht voor actuele rechtspraak, die de criteria en begrippen uit de huidige planschaderegeling nader inkleurt.

Leerdoelen

Na afloop van deze juridische nascholing:

 • bent u op de hoogte van planschaderegeling uit de huidige Wro en wijzigingen daarin ten opzichte van de oude WRO;
 • hebt u inzicht in de vereisten om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming in schade;
 • kent u de ins en outs van de procedure ter verkrijging van een tegemoetkoming;
 • bent u op de hoogte van de actuele rechtspraak over de planschaderegeling.

Programma

De eLearning van JurisDidact is geen webinar. Bij een live webinar dient u in te loggen op het aanvangstijdstip van de webinar. Bij JurisDidact kunt u 24/7 inloggen op de eLearning, wanneer u het schikt. Bij eLearning bent u dus niet gebonden aan tijd en plaats. U kunt altijd gebruikmaken van de online omgeving (cursussen worden actueel gehouden).

Auteur

 • Mr. Ineke van Leeuwen

  Mr. Ineke van Leeuwen is advocaat/partner bij De Jong Van Leeuwen advocaten | Vastgoed en Overheid, een nichekantoor op het gebied van vastgoed en overheid gevestigd in Arnhem. Verder doceert en publiceert zij regelmatig en met veel enthousiasme op het terrein van het algemeen en financieel bestuursrecht.

 • Mr. Eelco de Jong

  Mr. Eelco de Jong is advocaat/partner bij De Jong Van Leeuwen advocaten | Vastgoed en Overheid, een nichekantoor op het gebied van vastgoed en overheid gevestigd in Arnhem. Verder doceert en publiceert hij regelmatig en met veel enthousiasme op het terrein van het algemeen en financieel bestuursrecht.

Reviews over cursussen van JurisDidact

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling