KiesUwCursus
€ 250,00 (excl. btw)
Home Cursussen Personenvennootschappen

Personenvennootschappen

In de Nederlandse ondernemingspraktijk nemen personenvennootschappen (maatschap, vennootschap onder firma, commanditaire vennootschap) een belangrijke plaats is. Er zijn meer dan 200.000 personenvennootschappen actief in met name het midden- en kleinbedrijf. Vooral de vennootschap onder firma is populair, als contractueel samenwerkingsverband ter uitoefening van een bedrijf. De ‘lichte’ organisatievorm en de hoge mate van contractuele vrijheid ligt daaraan ten grondslag.

Tijdens deze cursus zullen aan de hand van actuele jurisprudentie en literatuur de civielrechtelijke en ondernemingsrechtelijke kernleerstukken van het personenvennootschapsrecht worden behandeld. Er is aandacht voor:
– de organisatievorm zelf (oprichting, structuur, ontbinding)
– de onderlinge verhouding van de vennoten (bestuursbevoegdheid etc.)
– de relatie van de personenvennootschap en de vennoten tot derden (vertegenwoordigingsbevoegdheid, persoonlijke aansprakelijkheid vennoten, verhaal).

Het personenvennootschapsrecht is de laatste jaren sterk in beweging. De Hoge Raad heeft de afgelopen jaren enkele opzienbarende arresten gewezen, met name omtrent de persoonlijke aansprakelijkheid van vennoten privé. Daarnaast zijn er gevorderde plannen om ook de wetgeving voor personenvennootschappen te moderniseren. Ook deze actuele ontwikkelingen komen tijdens de cursus uiteraard aan bod.

Programma

12.45 – 13.00 uur ontvangst
13.00 – 14.30 uur deel I
14.30 – 14.45 uur pauze
14.45 – 16.15 uur deel II
16.15 – 16.30 uur pauze
16.30 – 17.30 uur deel III

Sprekers

  • prof. mr. J.B. Wezeman

    Jan Berend Wezeman studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1998 promoveerde hij in Groningen op het proefschrift Aansprakelijkheid van bestuurders. Van 2001 tot en met 2003 was Jan Berend hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Reviews over cursussen van Damsté Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling