KiesUwCursus
Home Cursussen Pensioen en echtscheiding

Pensioen en echtscheiding

Een echtscheiding heeft – naast de emotionele impact – doorgaans verstrekkende financiële gevolgen voor uw cliënt. Dit geldt niet in de laatste plaats voor het pensioen. Daarbij gaat het bij pensioen al snel om aanzienlijke bedragen. Uw cliënt heeft veelal andere prioriteiten dan nadenken over de financiële gevolgen van de scheiding voor het pensioen. De korte termijn (kinderen, huis, auto, etc.) krijgt vaak meer aandacht. En dat terwijl pensioen toch de financiering betreft van circa een kwart van het leven van uw cliënt. Tel daar bij op de voorgenomen nieuwe Wet Pensioenverdeling bij Scheiding 2021 en duidelijk is dat u op het gebied van pensioen veel voor uw cliënt kunt (moet?) betekenen. Met deze cursus komt u wat dat betreft goed beslagen ten ijs. Tijdens deze cursus wordt – aan de hand van theorie en praktische casussen – de materie van pensioenverdeling uitgelegd. Er is ruim aandacht voor de Wet Uitfasering PEB (pensioen eigen beheer) en de (mogelijke) gevolgen hiervan op een echtscheiding.

Daarnaast komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod

  • Overzicht huidig pensioenstelsel
  • Historie van pensioenverdeling, met onder andere uitleg systematiek Boon-Van Loon
  • Werking huidige Wet Verevening Pensioenrechten bij Scheiding
  • Uitgebreide behandeling wetsvoorstel, inclusief behandeling/duiding grootste verschillen met huidige wetgeving
  • Uitfasering Pensioen Eigen Beheer, belangrijke aandachtspunten voor de advocaat/mediator
  • Adviesmogelijkheden en fiscale valkuilen

Kortom: een praktische cursus waarmee u in staat bent uw cliënt uit te leggen wat de gevolgen van de scheiding zijn voor het pensioen en hem/haar te adviseren op welke wijze deze gevolgen kunnen worden beperkt.

Programma

Datum en tijd: 14 mei 2020, van 13:00 tot 17:30 uur.

Sprekers

  • Roelof de Pater

    Nadat Roelof de Pater werkzaam is geweest bij Grant Thornton, startte hij in 2017 zijn eigen bedrijf, Creantis B.V. Dhr. R. de Pater is pensioenadviseur en financieel planner bij Creantis B.V.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Nemesis Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling