KiesUwCursus
Home Cursussen Online Patroonscursus

Online Patroonscursus

Word een succesvol en (pro)actieve patroon

Ben je beginnend patroon en ga je nieuwe advocaat-stagiairs begeleiden? Om advocaat-stagiairs te mogen begeleiden, moeten patroons in het kader van de nieuwe Beroepsopleiding Advocaten (BA2020) minstens zes uur op cursus.

Tijdens deze patroonscursus leer je hoe je succesvol als patroon op kunt treden. Hoe ben je een veilige haven voor de stagiair? Hoe enthousiasmeer je een stagiair? Je leert wat het inhoud om een goede patroon te zijn en hoe je daar aan de hand van jouw eigen karakter invulling aan kunt geven. Goede en professionele begeleiding door een patroon is uitermate belangrijk voor de ontwikkeling van stagiairs.

De cursus wordt gegeven door Kristine Ates en Anke Feenstra. Kristine Ates traint je op inspirerende wijze in de diverse vaardigheden die je nodig hebt om een succesvol patroon te zijn. Anke Feenstra deelt haar ervaringen in het begeleiden van stagiairs en legt uit waarom zij tot Patroon van het Jaar 2017 is uitgeroepen. Haar stagiaires gaven in hun nominatie aan haar als een boegbeeld en rolmodel te zien. Na het volgen van deze cursus heb je vele handvatten en tips hoe je jouw patronaat wilt invullen.

Onderwerpen
In deze cursus leer je meer over:

 • Coachings- en begeleidingsvaardigheden
 • Feedback geven
 • Coachen op stressbestendigheid
 • Kennis van de vernieuwde opleiding
 • Omgang met de huidige generatie stagiairs
 • Bewustwording en erkenning van de rol van patroon

Ook ontvang je de nieuwste druk van het boek De (pro)actieve patroon cadeau. Met dit boek in de hand kan de (aankomend) patroon zijn aansturing van de stagiair voorbereiden, onderbouwen en verfijnen. Een heel belangrijk instrument voor elke advocaat die niet graag goede stagiairs verliest.

Bestemd voor: beginnende patroons

Reacties van oud-deelnemers

“Aanrader, het was echt een leuke en leerzame cursus”
– advocaat, deelgenomen op 1 juni 2021

“Zeer tevreden”
– advocaat, deelgenomen op 7 juli 2021

“De cursus was interactief, leuk en leerzaam”
– advocaat, deelgenomen op 7 juli 2021

Programma

09:30 – 12:45

Deel I

 • Bewustwording en erkenning van de rol van patroon
 • Kennis van de vernieuwde beroepsopleiding advocaten
 • Omgang met de huidige generatie stagiairs
 • Dilemma’s uit de eigen praktijk
12:45 – 13:30

Lunch

13:30 – 16:45

Deel II

 • Coachings- en begeleidingsvaardigheden voor de patroon
 • Feedback geven
 • Coachen op stressbestendigheid

Sprekers

 • Kristine Ates

  Kristine Ates is docent, trainer en (team)coach op het gebied van persoonlijk leiderschap en samenwerking.

 • Anke Feenstra

  Anke Feenstra is gespecialiseerd in fraudezaken (FIOD-zaken) en procedures op het gebied van buitenlands vermogen en het douane- en accijnsrecht. Naast fiscale strafzaken heeft zij inmiddels ruime ervaring opgedaan in aanverwante strafzaken met betrekking tot witwassen, valsheid in geschrift, oplichting/verduistering, financieel- economisch strafrecht en meer. Daarnaast is Anke gekozen tot Patroon van het Jaar 2017. Haar stagiaires gaven in hun nominatie aan haar als een boegbeeld en rolmodel te zien. ‘Ze brengt heldere structuur aan in de stage en weet hoe de beroepsopleiding in elkaar zit,’ aldus het juryrapport. ‘Zij leert op haar beurt van de millennial stagiaires, bijvoorbeeld om niet geheimzinnig te doen over haar privéleven’. Daarbij is Feenstra niet te beroerd zich extra in te spannen voor haar stagiaires: desnoods brengt ze hen per auto naar de rechtbank.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling