Hoe werkt het WWS nu en hoe gaat dat er uit zien na inwerkingtreding van het voorstel van Minister De Jonge om de puntengrens te verhogen? Op deze basiscursus krijgt u van specialist Pepijn Eymaal (VBTM Advocaten) uitleg over het Woningwaarderingsstelsel:
– de juridisch-technische behandeling van de materie,
– de relevante en recente jurisprudentie en
– de nieuwe en in de maak zijnde wet- en regelgeving: o.a. herziening/modernisering WWS voor zelfstandige woningen én onzelfstandige woningen.
Concrete voorbeelden van zaken die aan bod komen zijn:
– de rol van (on)roerende zonnepanelen, verwarmingssystemen en energiebronnen,
– ZAV’s en
– voorbeelden uit de praktijk van “grijze gebieden”.
Uw docent Pepijn Eymaal analyseert de rechtspraak over de monumentenopslag, zorgwoningen, complexmatige renovatie, energieprestatie en de WOZ-waarde. Over die laatste twee onderwerpen zijn nota bene twee prejudiciële beslissingen gewezen door de Hoge Raad: het geeft maar aan dat over het WWS verschillende interpretaties kunnen bestaan.
We sluiten af met een overzicht van de procedures bij de huurcommissie en de kantonrechter waarbij het WWS een rol speelt. Ook hier speciale aandacht voor de vormgeving van dagvaardingen in het kader van vervolgprocedures.
Kortom: in één dag bent u weer up-to-date over deze complexe en actuele materie!
Voor wie?
Deze cursus is uitermate geschikt voor advocaten en juristen voor wie het WWS relevant is: omdat zij adviseren in de ontwerpfase en te verwachten rendementen, omdat zij erover procederen in het huurrecht en/of omdat zij een rol spelen in komende handhavingstrajecten van overheidswege bij potentieel te hoge huurprijzen.
Reviews over cursussen van Lexlumen
Wat vonden uw vakgenoten?