KiesUwCursus
€ 1.995,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen PAO-intensief Masterclass Privacy

PAO-intensief Masterclass Privacy

Door de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in mei 2018 staat het onderwerp privacy volop in de belangstelling. Inmiddels zijn in Europa de eerste forse boetes opgelegd en recentelijk heeft de Nederlandse rechter voor het eerst schadevergoeding wegens schending van de AVG toegekend. Maar in hoeverre heeft de Caribische rechtspraktijk te maken met de AVG? Mogen Nederlandse bedrijven zomaar persoonsgegevens uitwisselen met Caribisch Nederland? Welke persoonsgegevens mogen bij een overname in de dataroom worden opgenomen en wat mag een curator met persoonsgegevens? Mag een werkgever alcohol- en drugstests afnemen van werknemers? Op deze en vele andere vragen wordt tijdens deze Masterclass ingegaan. De cursus is gericht op de Nederlandse en de Nederlands-Caribische rechtspraktijk. Recente ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie staan centraal.

Doelgroep

Advocaten, (kandidaat-)notarissen, bedrijfs- en overheidsjuristen, privacy officers en functionarissen voor gegevensbescherming.

cpo-altijd-scherp-banner

Programma

Maandag 9 maart 2020

08.15-10.30 uur
Inleiding privacyrecht binnen het Koninkrijk I:

  • Achtergrond
  • De AVG en de UAVG
  • Basisbegrippen en beginselen

10.45-12.00 uur
Vervolg Inleiding privacyrecht binnen het Koninkrijk I

12.00-13.00 uur
Inleiding privacyrecht binnen het Koninkrijk II:

  • De Wbp BES, de Landsverordeningen bescherming persoonsgegevens Curaçao, St. Maarten en Aruba
  • Basisbegrippen en beginselen

Dinsdag 10 maart 2020

08.15-10.30 uur
Verdieping privacyrecht binnen het Koninkrijk I:

  • Rechten van de betrokkene: o.a. inzage, recht op informatie en recht om vergeten te worden

10.45-13.00 uur
Vervolg Verdieping privacyrecht binnen het Koninkrijk I:

  • Verplichtingen van de verwerkingsverantwoordelijke (m.u.v. de meldplicht datalekken) en de verwerker: o.a. registerplicht, aanstellen Functionaris voor de Gegevensverwerking

Woensdag 11 maart 2020

08.15-10.30 uur
Verdieping privacyrecht binnen het Koninkrijk II:

  • Beveiliging en meldplicht datalekken

10.45-13.00 uur
Vervolg Verdieping privacyrecht binnen het Koninkrijk II:

  • Doorgifte, met inbegrip van de uitwisseling van persoonsgegevens tussen de landen van het Koninkrijk
  • Privacy bij overnames en in faillissement

Donderdag 12 maart 2020

08.15-10.30 uur
Privacy op de werkvloer

10.45-13.00 uur
Privacyaspecten van het UBO-register en de WWFT

Vrijdag 13 maart 2020

08.15-10.30 uur
Handhaving en toezicht

10.45-13.00 uur
Vervolg Handhaving en toezicht & Actualiteiten

Sprekers

  • Mw. mr. F.C. van der Jagt-Vink

    advocaat Hunter Legal, Amsterdam en fellow Onderzoekcentrum Onderneming & Recht, Radboud Universiteit, tevens hoofddocent van de cursus

  • Mw. mr. dr. B. Snijder-Kuipers

    kandidaat-notaris De Brauw Blackstone Westbroek, Amsterdam en universitair docent notarieel recht Rijksuniversiteit Groningen

Editie(s)

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling