KiesUwCursus
Direct inschrijven € 995,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Leergang Arbeidsrecht

Leergang Arbeidsrecht

Met deze Leergang Arbeidsrecht leert u dit vakgebied kennen aan de hand van boeiende praktijkvoorbeelden. U legt een goede en praktische basis. Uw kennis en inzicht wordt dusdanig, dat u de werking van het arbeidsrecht ook kunt uitleggen.

Een snelle route naar een uitstekende basis!

Deze Leergang Arbeidsrecht wordt veel gevolgd door cursisten die het arbeidsrecht nog maar beperkt beheersen en de stap willen maken naar een grondige basis. Tot de doelgroep behoren medewerkers loonadministratie, medewerkers P&O, belastingadviseurs, verzuimbegeleiders en ieder ander die met arbeidsrecht te maken krijgt.

Een effectieve thuisstudie op HBO-niveau!

U werkt in uw eigen tempo en u bepaalt zelf uw studietijden zonder gebonden te zijn aan locaties en zonder reistijd. Leer uw weg in het arbeidsrecht te vinden, in uw eigen tempo. U wordt hierin begeleid door een vaste docent met wie u samen een planning afspreekt. De complexe vragen worden helder en overzichtelijk uitgewerkt. U krijgt daarbij toegang tot de informatie voor cursisten, waarvoor u inlogt op onze website Arbeidsrechter.nl.

Volledig actueel met alle wijzigingen door de Wet Arbeidsmarkt in Balans.

Het pakket bestaat uit:

• De 4 modules van de leergang;
• Uitgebreide terugkoppelling op de antwoorden; 
• Cursusdag Arbeidsrecht en de financiële bedrijfsvoering;
• Intensieve begeleiding door onze specialisten;
• Actuele wettenbundel arbeidswetgeving;
• Toegang tot onze exclusieve cursistensite op arbeidsrechter.nl.

De voordelen van deze (thuis)studie arbeidsrecht

Bepaal voor de modules zelf uw studietijden zonder gebonden te zijn aan locaties en reistijd. Leer uw weg in het arbeidsrecht te vinden in uw eigen tempo. U wordt hierin begeleid door een vaste docent met wie u samen een planning afspreekt. Rond de studie af met de cursusdag. 

De doelgroep

Tot de doelgroep behoren cursisten die in hun werk te maken krijgen met arbeidsrecht en de stap willen maken naar een hele goede basis. Denk aan medewerkers loonadministratie, medewerkers HR/P&O,  managers en verzuimbegeleiders.

Programma

Module 1: Arbeidsovereenkomst

In deze module wordt uiteengezet welke verschillende arbeidsverhoudingen er zijn, wat een arbeidsovereenkomst precies is, hoe deze tot stand komt en waaruit deze bestaat (bijv. proeftijd, concurrentiebeding en detachering). Door het aangaan van de arbeidsovereenkomst ontstaan bovendien tal van rechten en plichten, die worden besproken.

Module 2: Collectief arbeidsrecht

Dit is het deel van het arbeidsrecht waarin grotere (gezamenlijke) belangen spelen, zodat het belangrijk is om onder meer de werking van CAO’s, reglementen en de medezeggenschapsrechten te kennen. Daarnaast komen de arbeidsomstandigheden en arbeidstijden aan bod, waarbij de veiligheid en gezondheid van de werknemers voorop staat.

Module 3: Ziekte en disciplinaire maatregelen

Tijdens het dienstverband kunnen zich meerdere situaties voordoen: de medewerker kan bijvoorbeeld ziek worden of zich misdragen. Er wordt derhalve ingegaan op de rechten en plichten van werkgever en werknemer, mocht een medewerker ziek worden en welke stappen en procedures er ingezet dienen te worden bij een misdraging.

Module 4: Einde contract

Een arbeidsovereenkomst kan op verschillende manieren eindigen. Voorbeelden zijn een einde van wederzijds goedvinden, ontbinding door de kantonrechter of een opzegging van werknemer zelf. Hierbij kunnen de belangen van werkgever en werknemer en ook de tegenstellingen zeer groot zijn, zodat het belangrijk is het overzicht te behouden in deze situaties.

Een afrondende cursusdag – op locatie in Zeist

Deze dag laat zien hoe het arbeidsrecht van invloed is op de keuzes die ondernemers in hun bedrijf maken. Het arbeidsrecht brengt financiële verplichtingen voor werkgevers met zich mee. De rode draad van de cursusdag is om daarin een diepgaand inzicht te verkrijgen en hiermee om te kunnen gaan.

De onderwerpen die behandeld worden zijn: het (éénzijdig) veranderen van arbeidsvoorwaarden, de financiële gevolgen bij ziekte en re-integratie, het doorrekenen van de ontslagwaarde, de grenzen aan de arbeidsvoorwaarden en complicaties bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst, gelijk loon voor ingeleende krachten en het voorkomen van aansprakelijkheid bij inlening.

We kijken welke afwegingen tot welke uitkomsten leiden. We leggen complexe vraagstukken voor om u vervolgens te laten ervaren hoe dit praktisch opgelost wordt. Een afwisselende dag die er ongetwijfeld toe gaat leiden dat u bepaalde onderwerpen anders gaat aanpakken!

Het is ook mogelijk deze cursus te volgen zonder de afrondende cursusdag voor €695,00 (vrijgesteld van btw). 

Reviews over cursussen van AN-i

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling