KiesUwCursus
Home Cursussen Opleiding Data Science en Gegevensbescherming

Opleiding Data Science en Gegevensbescherming

Om slim én tegelijkertijd verantwoord gebruik te kunnen maken van gegevens, is kennis en begrip uit verschillende disciplines onontbeerlijk. Wil je de privacyregels goed kunnen toepassen, dan heb je kennis van computerwetenschappen nodig. En wanneer je werkt met grote data-verzamelingen, IT-systemen en de beveiliging daarvan, moet je de geldende privacyregels kennen. De zesdaagse opleiding ‘Data Science en Gegevensbescherming’ brengt de werelden van de computerwetenschappen en de juridische praktijk samen. Je volgt een afwisselend programma van computerwetenschappen en juridische verdieping, met praktische handvatten voor privacy awareness en ethisch gebruik van data. Bijzonder is ook dat het National Cyber Security Centre, de Autoriteit Persoonsgegevens en FOX-IT een kijkje in de keuken geven.

Wat levert deze opleiding je op?

  • Geïntegreerde kennis van recht en technologie
  • Praktische handvatten voor privacy awareness en ethisch datagebruik
  • Actuele inzichten in de nieuwe juridische ontwikkelingen

De zesdaagse opleiding ‘Data Science en Gegevensbescherming’ brengt de werelden van de computerwetenschappen en de juridische praktijk samen. Want als moderne jurist heb je niet alleen kennis van wet- en regelgeving, maar begrijp je ook de toepassing in de praktijk en de onderliggende technologie. De opleiding ‘Data Science en Gegevensbescherming’ biedt je daarom een afwisselend programma van computerwetenschappen en juridische verdieping, met praktische handvatten voor privacy awareness en ethisch gebruik van data. Bijzonder is ook dat het National Cyber Security Centre, de Autoriteit Persoonsgegevens en FOX-IT een kijkje in de keuken geven.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
Dag 1: Inleiding
Dag 2: AI & Privacy by design
Dag 3: Juridische aspecten
Dag 4: Verantwoord datagebruik
Dag 5: Europese ontwikkelingen en beveiliging van persoonsgegevens
Dag 6: Actualiteiten

Tijdens de opleiding krijg je handvatten om de privacy awareness binnen een organisatie naar een hoger plan te brengen. Want hoewel veel organisaties al stappen gezet op het gebied van privacy en security awareness, blijkt dat de aandacht voor deze onderwerpen daarna weer snel verslapt.

Ook ga je tijdens de opleiding in op de ethische omgang met persoonsgegevens. Want wat juridisch allemaal mogelijk is, is in de praktijk misschien niet altijd wenselijk. Er is tevens aandacht voor de beveiligings- en privacyaspecten in het licht van IT-aanbestedingen.

Uiteraard komen ook actuele onderwerpen zoals het gebruik van algoritmes aan bod. Daarbij wordt ook gekeken naar de rol en werkzaamheden van de Algoritmetoezichthouder. Daarnaast zijn er steeds meer rechtszaken waarbij de inzet van algoritmes en het nemen van geautomatiseerde besluiten wordt aangevochten.

Deze opleiding biedt je bovendien een handzame inleiding in AI, digital security en privacy design strategies. Ook bent je na afloop bekend met het juridische kader rond de beveiliging van persoonsgegevens.

Programma

28 mei 2024
Inleiding
met Jaap-Henk Hoepman en Arjen de Vries

11 juni 2024
AI en Privacy by design
met Martijn Loth en Dayana Spagnuelo

25 juni 2024
Juridische aspecten
met o.a. Peter van Schelven

10 september 2024
Verantwoord datagebruik
met o.a. Piek Knijff

24 september 2024
Europese ontwikkelingen en beveiliging van persoonsgegevens
Met o.a. Friederike van der Jagt

8 oktober 2024
Actualiteiten en discussie
met o.a. Friederike van der Jagt en Jaap-Henk Hoepman

 

Sprekers

  • Friederike van der Jagt

    Friederike van der Jagt is privacyrechtadvocaat bij Hunter Legal. Door haar achtergrond heeft ze zowel theoretische als praktische ervaring op het gebied van privacy. Van der Jagt is hoofddocent van de Grotius specialisatieopleiding Privacyrecht en verzorgt regelmatig cursussen, onder meer voor de Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen, en heeft diverse privacypublicaties op haar naam staan. Daarnaast is zij arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering, lid van de Commissie Persoonsgegevens Amsterdam en fellow bij het Onderzoekscentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit.

  • Jaap-Henk Hoepman

    Jaap-Henk Hoepman onderzoekt onder andere privacy by design: het ontwikkelen van systemen die vanaf het begin gebouwd worden rondom gegevensbescherming. Ook kijkt Hoepman naar methodes om de privacy van een online identiteit beter te beschermen.

  • Arjen de Vries

    Hoogleraar Information Retrieval Radboud Universiteit

  • Dayana Spagnuelo

    Scientist on Information Security, Data Protection and Privacy Privacy Coordinator Unit ISP bij de TNO

  • Peter van Schelven

    Juridisch adviseur Bij PETER – Wet & Recht

  • Piek Visser-Knijff

    Data-ethicus bij Filosofie in Actie

  • Marie-José Bonthuis

    Senior Privacy Professional bij Privacy 1

  • Arnold Roosendaal

    Directeur bij Privacy Company

  • Özlem Sehirli-Kaya

    Hoofd afdeling Eerstelijns Onderzoek bij de Autoriteit Persoonsgegevens

  • Ivo van Schelven

    Head of legal Fox-IT - Legal

  • Henk Dekker

    Advocaat bij Wisemen

  • Nephtis Brandsma

    Chief Data Officer bij de gemeente Groningen

  • Koen Sandbrink

    Adviseur cybersecurity National Cyber Security Centre

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van TML Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling