KiesUwCursus
Home Cursussen Online Sdu Seminar Wwft en de invoering van het UBO-register

Online Sdu Seminar Wwft en de invoering van het UBO-register

Inclusief boek(presentatie) Sdu Tekst en Toelichting Wwft

Let op! Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel via PC, laptop of tablet. U ontvangt voorafgaand aan de cursus inloginstructies.

Sinds de inwerkingtreding van de herziene Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) eind juli 2018 is de Wwft meerdere malen gewijzigd. Naast wijzigingen naar aanleiding van onder meer de Wijzigingswetten financiële markten van 2018 en 2019, de Wet toezicht trustkantoren 2018 (Wtt 2018) heeft de Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn aanbieders van diensten voor het wisselen tussen virtuele valuta’s en fiduciaire valuta’s als aanbieders van bewaarportemonnees onder de reikwijdte van de Wwft gebracht.

Parallel hieraan heeft de implementatie inzake de registratie van informatie over uiteindelijk belanghebbenden (UBO’s) op grond de vierde anti-witwasrichtlijn plaatsgevonden via separate wetgevingstrajecten. Dit heeft geleid tot de invoering van het UBO-register.

Tijdens het Online Seminar Wwft en de invoering van het UBO-register nemen Birgit Snijder-Kuipers ( De Brauw Blackstone Westbroek) en Ed van Liere (Van Doorne) u in vogelvlucht door belangrijkste wijzigingen voor uw praktijk en bespreken zij de invoering van het UBO-register. Aansluitend vindt de boekpresentatie van de nieuwe Sdu Tekst en Toelichting Wwft.

Bestemd voor: advocaten, (kandidaat en toegevoegd) notarissen, fiscalisten, bedrijfsjuristen

Boek ‘Sdu Tekst en Toelichting Wwft’
Deelnemers aan het seminar ontvangen het boek ‘Sdu Tekst en Toelichting Wwft’ (ter waarde van € 75,-).

Programma

15:00 – 17:00

Onderwerpen en sprekers

 • Wijzigingen Wwft in vogelvlucht;
 • Invoering UBO-register;
 • Boekpresentatie Sdu Tekst en toelichting Wwft.

15:00 uur  Ed van Liere (Van Doorne)
15:45 uur  Anthon Verweij (Sdu)
16:30 uur  Birgit Snijder-Kuipers ( De Brauw Blackstone Westbroek)

Sprekers

 • A. (Anthon) Verweij

  Productmanager

 • B. (Birgit) Snijder-Kuipers

  mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers, kandidaat-notaris De Brauw Blackstone Westbroek, docent vakgroep privaatrecht en notarieel recht Rijksuniversiteit Groningen en fellow Radboud Universiteit Nijmegen. Birgit maakt deel uit van de werkgroep WWFT van de KNB en het BFT. Zij publiceert regelmatig over de WWFT en verzorgt cursussen over de WWFT.

 • E. (Ed) van Liere

  Advocaat bij Van Doorne Ed van Liere is sinds 1986 advocaat. Hij heeft ruime ervaring in het bijstaan en adviseren van cliënten op het gebied van strafrecht. Ed was lid van de Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA). Momenteel is hij lid van diverse adviescommissies op het gebied van strafrecht en tuchtrecht. Verder vervult hij andere bestuursfuncties in de advocatuur.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling