KiesUwCursus
Home Cursussen Online cursus Wwft, Wwft-compliance en risicomanagement voor advocatenkantoren

Online cursus Wwft, Wwft-compliance en risicomanagement voor advocatenkantoren

De Wwft in de advocatenpraktijk

Let op! Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel via PC, laptop of tablet. Je ontvangt voorafgaand aan de cursus inloginstructies.

Bestemd voor: advocaten en compliance officers van advocatenkantoren

Door het volgen van deze cursus voldoe je aan de opleidingsverplichting op het gebied van de Wwft! 

Tijdens deze online cursus word je op een praktische manier getraind in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de stappen die je vervolgens moet nemen.

De behandeling van een Wwft-zaak wijkt af van een advocatuurlijke zaak. Met ingang van 1 januari 2023 is er een nieuwe Beleidsregel toezicht Wwft in werking getreden. Deze beleidsregel komt in de plaats van de Beleidsregel toezicht Wwft 2018 en bevat een aantal wijzigingen en aanvullingen die van belang zijn voor de inrichting van jouw kantoororganisatie. Ook zijn de inzichten verwerkt die onder de toepassing van de eerdere beleidsregel zijn gewonnen.

Voor jouw praktijk is het dan ook essentieel om op de hoogte te zijn van de ins en outs op het gebied van de Wwft.

Programma

Wwft, Wwft-compliance en risicomanagement voor advocatenkantoren

De volgende onderwerpen komen in deze online cursus aan de orde:

– Wwft-kantoororganisatie: Wwft-risicoprofielen, praktische handvatten voor intake, monitoring en de bewaarplicht
– Toepasselijkheid van de Wwft
– Cliëntenonderzoek
– Meldplicht
– Veel casuïstiek, jurisprudentie en quizvragen
– Actuele ontwikkelingen: de vijfde anti-witwasrichtlijn en het UBO-register

Sprekers

  • S.A.A. (Suzanne) Hendrickx

    Mr. Suzanne Hendrickx is advocaat in Den Haag. Suzanne is docent op het gebied van compliance, Wwft, tucht- en gedragsrecht. Zij verzorgt opleidingen bij cursusinstituten, advocatenkantoren, ordes van advocaten en juridische verenigingen. Suzanne is jarenlang stafjurist bij de Haagse Orde van Advocaten geweest en vormde in die functie een belangrijke rol bij het landelijk Kenniscentrum Wwft, de vraagbaak voor de Nederlandse advocatuur op het gebied van Wwft-vraagstukken. Zij werkt met Bas Martens samen in het initiatief Advius, compliance en advies voor advocatenkantoren www.advius.nu.

  • B.D.W. (Bas) Martens

    mr. Bas Martens is strafrechtadvocaat bij Delissen Martens advocaten en oud-deken van de Haagse Orde van Advocaten Hij is docent op het gebied van de anti-witwasregelgeving en het gedragsrecht voor advocaten. Bas adviseert en begeleidt advocaten op het gebied van hun kantoororganisatie en bij tuchtrechtelijke, bestuursrechtelijke en strafrechtelijke problemen. Hij geeft leiding aan de secties Strafrecht en Militair recht van Delissen Martens Advocaten Belastingadviseurs Mediation in Den Haag www.delissenmartens.nl / www.advius.nu. In de samenwerking Suzanne Hendrickx adviseert hij advocatenkantoren bij het opzetten van hun risicomanagement, compliance-en audit structuur.

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling