KiesUwCursus
Home Cursussen Online cursus Wwft, Wwft-compliance en risicomanagement voor advocatenkantoren

Online cursus Wwft, Wwft-compliance en risicomanagement voor advocatenkantoren

De Wwft in de advocatenpraktijk

Let op! Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel via PC, laptop of tablet. U ontvangt voorafgaand aan de cursus inloginstructies.

Door het volgen van deze cursus voldoet u aan de opleidingsverplichting op het gebied van de Wwft! 

Tijdens deze online cursus wordt u op een praktische manier getraind in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de stappen die u vervolgens moet nemen. De behandeling van een Wwft-zaak wijkt af van een advocatuurlijke zaak. Met ingang van januari 2019 heeft de Orde van Advocaten een beleidsregel Wwft vastgesteld die van belang is voor de inrichting van uw kantoororganisatie. Voor uw praktijk is het dan ook essentieel om op de hoogte te zijn van de ins en outs op het gebied van de Wwft.

De volgende onderwerpen komen in deze online cursus aan de orde:

 • Wwft-kantoororganisatie: Wwft-risicoprofielen, praktische handvatten voor intake, monitoring en de bewaarplicht
 • Toepasselijkheid van de Wwft
 • Cliëntenonderzoek
 • Meldplicht
 • Veel casuïstiek, jurisprudentie en quizvragen
 • Actuele ontwikkelingen: de vijfde anti-witwasrichtlijn en het UBO-register

Bestemd voor: Advocaten en compliance officers van advocatenkantoren

Programma

Datum & tijd: 9 december 2020, van 13:00 tot 15:00 uur.

Sprekers

 • S.A.A. (Suzanne) Hendrickx

  Mr. Suzanne Hendrickx is advocaat in Den Haag. Suzanne is docent op het gebied van compliance, Wwft, tucht- en gedragsrecht. Zij verzorgt opleidingen bij cursusinstituten, advocatenkantoren, ordes van advocaten en juridische verenigingen. Suzanne is jarenlang stafjurist bij de Haagse Orde van Advocaten geweest en vormde in die functie een belangrijke rol bij het landelijk Kenniscentrum Wwft, de vraagbaak voor de Nederlandse advocatuur op het gebied van Wwft-vraagstukken. Zij werkt met Bas Martens samen in het initiatief Advius, compliance en advies voor advocatenkantoren www.advius.nu.

 • B.D.W. (Bas) Martens

  mr. Bas Martens is strafrechtadvocaat bij Delissen Martens advocaten en oud-deken van de Haagse Orde van Advocaten Hij is docent op het gebied van de anti-witwasregelgeving en het gedragsrecht voor advocaten. Bas adviseert en begeleidt advocaten op het gebied van hun kantoororganisatie en bij tuchtrechtelijke, bestuursrechtelijke en strafrechtelijke problemen. Hij geeft leiding aan de secties Strafrecht en Militair recht van Delissen Martens Advocaten Belastingadviseurs Mediation in Den Haag www.delissenmartens.nl / www.advius.nu. In de samenwerking Suzanne Hendrickx adviseert hij advocatenkantoren bij het opzetten van hun risicomanagement, compliance-en audit structuur.

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling