console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Online cursus Taken en aansprakelijkheden van toezichthouders bij Vereniging, Stichting, NV en BV

Online cursus Taken en aansprakelijkheden van toezichthouders bij Vereniging, Stichting, NV en BV

Info

Let op! Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel via PC, laptop of tablet. U ontvangt voorafgaand aan de cursus inloginstructies.

In de afgelopen jaren is er veel te doen geweest rondom de taken en verantwoordelijkheden van toezichthouders van rechtspersonen. Regelmatig ging het structureel en financieel mis met ondernemingen waardoor de vraag naar voren kwam waarom toezichthouders en commissarissen niet tijdig hebben ingegrepen. Hierdoor zijn de taken en verantwoordelijkheden van toezichthouders en commissarissen verscherpt. En niet alleen dat. Toezichthouders en commissarissen kunnen bij gebleken wanbeleid van een onderneming ook privé aansprakelijk worden gesteld. Dit laatste kan een behoorlijke impact hebben en heeft daardoor de gemoederen flink bezig gehouden.

Daarbij komt dat het niet alleen voor NV en BV, maar binnenkort ook voor andere rechtspersonen mogelijk wordt een ‘one-tier bestuursstructuur’ in te voeren. Ook op deze mogelijkheid zal tijdens deze cursus worden ingegaan, waarbij met name taakverdeling en aansprakelijkheid aan de orde komt, mede in vergelijking tussen positie van de niet-uitvoerende bestuurder met een toezichthoudende taak en de traditionele commissaris. Tenslotte zal uitgebreid worden ingegaan op het verschil in taak en positie van de toezichthouder bij het familiebedrijf, met name waarin alle aandeelhouders ook bestuurder van de vennootschap zijn. En als laatste is er aandacht voor de positie van de toezichthouder in samenwerkingsverbanden van beroepsbeoefenaren.      

Tijdens deze cursus krijgt u in één middag de belangrijkste ontwikkelingen te horen over taken en aansprakelijkheid van toezichthouders bij commerciële, semi-commerciële en niet-commerciële rechtspersonen. Kennis op dit gebied is gezien de huidige ontwikkelingen binnen het onderneminsgrecht een absolute must. U krijgt tijdens deze cursus daarom praktische informatie, die u direct kunt toepassen tijdens uw (advies)werkzaamheden. De docent, Kid Schwarz, is hoogleraar ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law en partner bij Baker Tilly Berk NV en een top-expert in deze materie.

Bestemd voor: advocaten, notarissen en toezichthouders bij commerciële en niet-commerciële organisaties  

Programma"

Programma

12:30 – 13:00 uur
Ontvangst met broodjes

13:00 – 15:00 uur
Taken en aansprakelijkheid van toezichthouders deel 1 

– De positie van de commissaris bij de NV en BV (one tier en two tier board structuren)
– Het belang van de rechtspersoon en de daaraan verbonden organisatie
– Gevolgen taak en aansprakelijkheid van toezichthouders bij verandering definitie belang van de vennootschap
– De positie van de toezichthouder in een DGA-situatie

prof. mr. C.A. (Kid) Schwarz

15:00 – 15:15 uur
Pauze 

15:15 – 17:15 uur
Taken en aansprakelijkheid van toezichthouders deel 2

– Het toezicht bij (commerciële-) vereniging en stichting
– Zorgbrede governancecode
– De wettelijke regeling van het toezicht bij woningbouwcorporaties

prof. mr. C.A. (Kid) Schwarz

Persoon

Sprekers

  • Kid Schwarz

    Hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law te Rotterdam en partner Baker Tilly Berk.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling