KiesUwCursus
Home Cursussen Online cursus Spoedwet ter vervanging noodverordeningen Coronaverspreiding

Online cursus Spoedwet ter vervanging noodverordeningen Coronaverspreiding

Coronamaatregelen in een nieuw juridisch jasje

De infectieziektebestrijdingsmaatregelen voor het coronavirus worden rond het begin van de zomer in een nieuw juridisch jasje gestoken. Het kabinet komt ter vervanging van de noodverordeningen met een spoedwet om beperkende maatregelen juridisch beter vast te leggen.

De noodverordeningen, die zulke maatregelen in de eerste, acute fase van de crisis regelden, voldoen niet meer, nu blijkt dat sociale afstand langere tijd nodig is. Noodverordeningen zijn bedoeld voor tijdelijke, lokale crises, bijvoorbeeld om rellen bij voetbalwedstrijden of demonstraties te voorkomen. Niet om het ‘nieuwe normaal’ van de anderhalvemetersamenleving juridisch vast te leggen.

Sinds het uitbreken van de crisis ontving en ontvangt Adriaan Wierenga talloze vragen van onder meer burgemeesters, veiligheidsregio’s, provincies en burgers. Wierenga adviseert daarnaast onder meer het ministerie en de politie. In dit webinar beantwoordt hij zoveel mogelijk van de meest prangende vragen over de Spoedwet in relatie tot de noodverordeningen.

De cursus is bestemd voor
: professionals werkzaam op het gebied van toezicht, handhaving, veiligheid en openbare orde. Te denken valt aan handhavers, toezichthouders, teamleiders Toezicht en Handhaving, juristen, bestuurders en advocaten. 


Let op! Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel via PC, laptop of tablet. U ontvangt voorafgaand aan de cursus inloginstructies.

Bent u in loondienst van een (semi)overheidsorganisatie dan ontvangt u 115,- euro korting op de standaardprijs.

Programma

Maandag 22 juni van 10:00 – 12:00

Spoedwet ter vervanging noodmaatregelen Coronaverspreiding

In het webinar ‘Spoedwet ter vervanging noodverordeningen Coronaverspreiding’ hoort u van noodrecht-specialist mr. Adriaan J. Wierenga:

  • Wat is de nieuwe juridische basis voor de noodmaatregelen?
  • Is de inhoud van de maatregelen gelijk gebleven? Wat is er nu precies verboden en wat niet (meer)?
  • Hoe kunnen de maatregelen nieuwe stijl worden gehandhaafd en door wie?
  • Wat kunnen we leren van recente jurisprudentie?
  • Welke uitdagingen en praktische problemen zijn er te verwachten?

Sprekers

  • Mr. Adriaan Wierenga

    Rechtswetenschapper (noodrecht-specialist) bij het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid - Rijksuniversiteit Groningen. Tevens is hij senior onderzoeker bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Zijn expertise ligt op het vlak van openbare-orderecht (noodrecht), rampenbestrijding & crisisbeheersing en burgemeestersbevoegdheden. Daarnaast is Adriaan onder meer redactielid van de Kennisbank Decentrale Regelgeving (SDU) , gastdocent aan de Nederlandse Politieacademie en is hij lid van de deskundigencommissie van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling