console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 295,00 (excl. btw)
Home Cursussen Online cursus Natuur en de Omgevingswet**

Online cursus Natuur en de Omgevingswet**

Info

Wat u in ieder geval moet weten in slechts drie uur toegelicht!

Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet (beoogd per 1 juli 2022) gaat de huidige Wet natuurbescherming (Wnb) op in deze nieuwe wet. Uitgangspunt is dat regelgeving zoveel mogelijk ongewijzigd overgaat waardoor het beschermingsniveau gelijk blijft. Op het eerste gezicht lijkt er dus niet veel te veranderen voor de natuur, maar er zitten wat adders onder het gras.

Deze online cursus biedt u op praktische en overzichtelijke wijze inzicht in de belangrijkste veranderingen en risico’s die deze met zich mee kunnen brengen.  

Tijdsindeling
13.00 Start
14.00 Pauze
14.15 Vervolg
15.15 Pauze
15.30 Vervolg
16.30 Einde

Bestemd voor: deelnemers vanuit de advocatuur of overheid (denk aan gemeenten,  provincies of waterschappen). Ook voor deelnemers vanuit de adviesbranche is de cursus zeer geschikt.

Let op! Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel via PC, laptop of tablet. U ontvangt voorafgaand aan de cursus inloginstructies.

Programma"

Programma

Datum en tijd: maandag 6 december 2021, van 13:00 – 16:30 uur

Onderwerpen

  • Veranderingen op het gebied van inspraak en rechtsbescherming;
  • Vergaande decentralisatie waardoor een zogenaamde “wethoudersplanologie” kan ontstaan;
  • Andere mogelijkheden voor toestemmingverlening, waarbij de nadruk ligt op mogelijkheden voor generieke toestemming.
  • Veranderingen in de rol en handhaving van de zorgplicht voor natuurwaarden.
Persoon

Sprekers

  • R. (Rachid) Benhadi

    Rachid Benhadi is sinds 2009 als advocaat werkzaam bij Hekkelman Advocaten te Nijmegen. Rachid heeft een advies- en procespraktijk waarin hij door het land overheden (o.a. gemeenten), ontwikkelaars, ondernemers en maatschappelijke instellingen met raad en daad bij staat bij uiteenlopende vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening en milieurecht. Hij wordt ingeschakeld bij het begeleiden van bestemmingsplanprocedures en/of vergunningsprocedures. Het adviseren en procederen over complexe bestemmingsplannen waarin verschillende (uiteenlopende) belangen en ruimtelijke ordenings- en milieuvraagstukken samenkomen, heeft zijn bijzondere interesse.

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling