KiesUwCursus
Home Cursussen Online cursus Introductie Mediation*

Online cursus Introductie Mediation*

Een praktische kennismaking met mediation

Let op! Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel via PC, laptop of tablet. U ontvangt voorafgaand aan de cursus inloginstructies.

Heeft u altijd al meer willen weten over mediation? Wilt u weten hoe u conflicten nog beter kunt hanteren? Denkt u er al geruime tijd over na om een mediationopleiding te volgen?

Maak dan nu van de gelegenheid gebruik om deze Introductiecursus Mediation online te volgen! 

In deze interactieve online training, die gegeven wordt door twee zeer ervaren mediators, komt de basis van mediation aan de orde. Tijdens deze 2 uur durende online cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Kenmerken van mediation; wat is het wel en wat is het niet?
 • Beroepsprofiel van de mediator; wat moet een mediator allemaal in huis hebben?
 • De onderwerpen van de mediationovereenkomst
 • Indicaties en contra-indicaties van mediation
 • De verschillende fases in het mediationproces
 • Welke rol kan een advocaat hebben in mediation?
 • Wat is de taal van de mediator?
 • Onderhandelen en mediation

Het doel van deze training is om u op een laagdrempelige inspirerende wijze kennis te laten maken met mediation. Middels de speciaal voor deze cursus ontwikkelde interactieve online oefeningen kunt u gelijk de opgedane kennis oefenen zodat u na de training wat u geleerd heeft ook kunt inzetten in (moeilijke) gesprekken tijdens en buiten het werk.

Doelgroep

Advocaten, (kandidaat-)notarissen, en overige geïnteresseerden WO/HBO+(bijv. P&O Managers, HR-adviseurs, vertrouwenspersonen, leden van geschillencommissies, klachtbehandelaars, klantadviseurs bij gemeenten, provincies en overheden etc.).

Programma

Datum en tijd: dinsdag 15 juni en 22 november 2021, van 10:00 – 12:15 uur.

Sprekers

 • S. (Simone) Blok

  Simone Blok wist tijdens haar studie rechten al dat zij ooit iets met mediation ging doen. Inmiddels heeft zij al vele jaren ervaring met het begeleiden van mensen in een mediation setting bij Zenon Scheidingsdesk. Haar specialisatie is het begeleiden van mensen in scheiding, maar ook buurtconflicten schuwt zij niet. Zij vindt het altijd een uitdaging om mensen die zijn verzeild zijn geraakt in een conflict te helpen inzien dat een goede relatie de basis is voor het maken van (houdbare) afspraken. Of je nu ouder bent of buur. Naast haar werk als mediator is zij tevens trainer en assessor

 • H. (Hans) Kurvers MFP

  Hans Kurvers heeft na zijn opleiding master financial planning veel van zijn klanten begeleid in een echtscheidingsprocedure, waarbij hij merkte dat het managen van emoties een groot deel van de oplossing vertegenwoordigt. Hij is werkzaam bij Zenon Scheidingsdesk en Alimentatie Service en gespecialiseerd in family mediation. Hans laat zowel het zakelijke gedeelte rondom financiën en fiscaliteiten als de emoties die bij een scheiding komen kijken hand in hand gaan.

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling