KiesUwCursus
Home Cursussen Online cursus Digitaal Oprichten BV (DOBV)

Online cursus Digitaal Oprichten BV (DOBV)

Digitaal Oprichten van een BV komt eraan! De Eerste Kamer heeft op 27 juni 2023 het wetsvoorstel digitaal oprichten bv (DOBV) aangenomen. Het is de verwachting dat de DOBV vanaf 1 januari 2024 wordt ingevoerd.

Deze wetswijziging is een voortvloeisel van een Europese richtlijn en maakt het voor iedereen mogelijk om op afstand een bv op te richten via een elektronische notariële akte, met elektronische identificatie en elektronische ondertekening op de hoogste betrouwbaarheidsniveaus. Cliënten hoeven daarvoor niet naar het notariskantoor: een beeldverbinding met de notaris volstaat. Bij vermoedens van identiteitsfraude of twijfel over de handelingsbekwaamheid of beschikkingsbevoegdheid van de oprichter mag de notaris om fysieke verschijning vragen.

Ben jij er klaar voor? Tijdens deze online cursus bespreekt Jeroen van der Weele de Wet Digitaal Oprichten van een BV en de praktische implicaties die dat met zich brengt.

Programma

15:00 – 17:00 Online cursus Digitaal Oprichten BV
 • Achtergrond Europese regelgeving en specifieke onderdelen EU Richtlijn
 • Wettelijke regeling volgens Boek 2 BW en Wna
 • Praktische aandachtspunten zoals:
 • Hoe weet de klant mij te vinden?
 • Hoe zit het met het passeerproces?
 • Hoe zit het met het cliëntenonderzoek in het kader van de Wwft?
 • Bestuursverbod en art. 2:4 BW; het begrip ‘oprichting’ uit de richtlijn is ruimer dan dat wat we in NL kennen
 • Hoe om te gaan met volmachten? Is daar eigenlijk nog wel behoefte aan nu de oprichting volledig online gaat?

Sprekers

 • Jeroen van der Weele

  Jeroen van der Weele is partner/notaris bij Hak & Rein Vos juridischa adviseurs. Hij is sinds 2009 notaris en houdt zich in zijn dagelijkse praktijk vooral bezig met het ondernemingsrecht. Van de eenvoudige oprichting van een losse BV tot een volledige herstructurering en alles daar tussenin. In 2017 heeft hij de Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht met succes afgerond. Ook is Jeroen helemaal thuis in statuten voor zorginstellingen. Of het nu een zorg-BV betreft of een zorg-stichting, Jeroen is u graag van dienst bij het opmaken of wijzigen van de statuten. Daarnaast geeft Jeroen onderwijs aan de Hogeschool van Amsterdam als gastdocent waar hij het vak ondernemingsrecht geeft. Ook is Jeroen verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen waar hij als buitenpromovendus een proefschrift schrijft over toezicht op rechtspersonen, meer in het bijzonder kapitaalvennootschappen.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling