console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Online cursus Coronawet

Online cursus Coronawet

Info

Coronamaatregelen in een nieuw juridisch jasje

De veelbesproken coronawet is aangenomen door de Tweede Kamer. Een ruime meerderheid stemde onlangs voor de wet, die het huidige coronabeleid van een stevigere juridische basis moet voorzien. Wat houdt deze basis precies in? En wat is de betekenis ervan voor de praktijk?

Noodrecht-specialist, mrAdriaan Wierenga geeft u kort en bondig het antwoord op deze vragen. Adriaan werd tijdens eerdere online cursussen beoordeeld met een 9,2 gemiddeld!

Sinds het uitbreken van de crisis ontving en ontvangt Adriaan talloze vragen van onder meer burgemeesters, veiligheidsregio’s, provincies en burgers. Hij adviseert daarnaast onder meer het ministerie en de politie.

Mis deze kans dan ook niet en laat u bijpraten door deze expert!

De cursus is bestemd voor
: professionals werkzaam op het gebied van toezicht, handhaving, veiligheid en openbare orde. Te denken valt aan handhavers, toezichthouders, teamleiders Toezicht en Handhaving, juristen, bestuurders en advocaten. 

Let op! Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel via PC, laptop of tablet. U ontvangt voorafgaand aan de cursus inloginstructies.

Programma"

Programma

14 december 2020

19:00 – 21:10 Coronawet
In het webinar ‘coronawet’ hoort u van noodrecht-specialist mr. Adriaan J. Wierenga:

  • Wat is de nieuwe juridische basis voor de noodmaatregelen?
  • Wat is er nu precies verboden en wat niet (meer)?
  • Hoe kunnen de maatregelen nieuwe stijl worden gehandhaafd en door wie?
  • Wat kunnen we leren van recente jurisprudentie?
  • Welke uitdagingen en praktische problemen zijn er te verwachten?
Persoon

Sprekers

  • mr. Adriaan J. Wierenga

    Mr. Adriaan. J. Wierenga is noodrechtspecialist bij het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid (COOV) van de Rijksuniversiteit Groningen waar zijn onderzoek zich richt op de juridische facetten van de openbare-ordehandhaving, rampenbestrijding en crisisbeheersing. Hij is verder betrokken bij onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in Den Haag: Veiligheidsrisico's jaarwisseling (2017), Vreugdevuur Scheveningen (2019) en Coronacrisis (2020/21). Daarnaast is Wierenga onder meer coauteur van Tekst & Commentaar Openbare Orde en Veiligheid, redacteur van het Zakboek Openbare orde en veiligheid van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en gastdocent aan de Politieacademie. Momenteel adviseert hij door het gehele land (overheids)instellingen inzake de coronacrisis, waaronder de Nationale Politie verschillende gemeenten en veiligheidsregio’s.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling