KiesUwCursus
Home Cursussen Online cursus Afwikkeling van de Toeslagenaffaire

Online cursus Afwikkeling van de Toeslagenaffaire

Juridische handvatten voor het afwikkelen van Toeslagenaffaire-zaken!

Let op! Dit is een online ochtendcursus die beschikbaar wordt gesteld via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel via PC, laptop of tablet. Je ontvangt voorafgaand aan de cursus inloginstructies.

Cursustijden: 10:00 – 12:15 uur 

Webinar over de juridische aspecten van de afwikkeling van Toeslagenaffaire-zaken (Toeslagenwet) 
De afwikkeling van de Toeslagenaffaire zorgt voor vele hoofdbrekens, vooral ook voor diegenen die juridische bijstand in dit soort zaken verlenen. Ben jij zo’n jurist en wil je hiervoor juridische handvatten? Volg dan nu dit unieke, compacte, webinar!

Tijdens deze nieuwe online ochtendcursus Afwikkeling van de Toeslagenaffaire bespreekt de expert op dit gebied, advocaat-belastingkundige mr. Khadija Bozia, stap voor stap de verschillende fases in de afwikkeling van de Toeslagenaffaire-zaken.
Te beginnen met de fase voorafgaand aan de integrale beoordeling (Catshuisregeling, ook wel ‘lichte toets’). Daarna komen ook de bezwaarfase bij de Belastingdienst en het verzoek bij de Commissie Werkelijke Schade aan de orde.

Naast het bespreken van de juridische inhoud, geeft Khadija je ook tips & tricks uit de juridische praktijk, zoals het vorderen van dwangsommen, het starten van een beroep niet tijdig beslissen en eventueel bezwaar bij de SBN wegens het overnemen van private schulden.

Tenslotte behandelt Khadija eveneens de jurisprudentie die er inmiddels is.

Na afloop ben je helemaal op de hoogte van de belangrijkste, juridische, aspecten!

Bestemd voor: advocaten, rechtsbijstandjuristen en overige juristen

Programma

Datum en tijd: 14 december 2023, van 10:00 – 12:15 uur (incl. pauze)

Sprekers

  • mr. K. (Khadija) Bozia

    Mr. K (Khadija) Bozia (advocaat-belastingkundige) is advocaat-belastingkundige bij BNB Advocatuur in Lelystad. Daarnaast is zij universitair docent aan de UvA. Khadija studeerde fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft zij haar civiel effect behaald aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest als belastingadviseur bij Loyens & Loeff, maakte zij in 2008 de overstap naar de fiscale advocatuur. Dit combineerde zij van 2008 tot 2018 met haar functie als docent fiscaal bestuursrecht en formeel belastingrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Als rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Den Haag heeft Khadija tussen 2012 en 2015 de nodige ervaring opgedaan binnen de rechtsgebieden strafrecht en belastingrecht.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling