KiesUwCursus
Home Cursussen Online cursus Actualiteiten tuchtrecht voor advocaten**

Online cursus Actualiteiten tuchtrecht voor advocaten**

Wees op de hoogte van de laatste stand van zaken op dit gebied!

Let op! Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel via PC, laptop of tablet. U ontvangt voorafgaand aan de cursus inloginstructies.

Bestemd voor: advocaten en compliance officers van advocatenkantoren

Tijdens deze online cursus krijgt u een overzicht van de recente ontwikkelingen in het tuchtrecht voor advocaten. 

Op 14 februari 2018 zijn de nieuwe gedragsregels vastgesteld. Voor de praktijk zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd. Inmiddels heeft de tuchtrechter ervaring met de nieuwe regels opgedaan en deze toegepast. Voor uw praktijk is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze actuele ontwikkelingen.

Programma

10:00 – 12:00 Actualiteiten tuchtrecht voor advocaten

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

– De wijzigingen in de Gedragsregels voor advocaten
– Actualiteiten tuchtrecht 2018-2020
– De Kernwaarden in het gedragsrecht
– De Verordening op de Advocatuur (Voda)
– De niet zo voor de hand liggende regels
– Veel casuïstiek en gelegenheid tot het stellen van vragen

Sprekers

  • B.D.W. (Bas) Martens

    mr. Bas Martens is strafrechtadvocaat bij Delissen Martens advocaten en oud-deken van de Haagse Orde van Advocaten Hij is docent op het gebied van de anti-witwasregelgeving en het gedragsrecht voor advocaten. Bas adviseert en begeleidt advocaten op het gebied van hun kantoororganisatie en bij tuchtrechtelijke, bestuursrechtelijke en strafrechtelijke problemen. Hij geeft leiding aan de secties Strafrecht en Militair recht van Delissen Martens Advocaten Belastingadviseurs Mediation in Den Haag www.delissenmartens.nl / www.advius.nu. In de samenwerking Suzanne Hendrickx adviseert hij advocatenkantoren bij het opzetten van hun risicomanagement, compliance-en audit structuur.

  • S.A.A. (Suzanne) Hendrickx

    Mr. Suzanne Hendrickx is advocaat in Den Haag. Suzanne is docent op het gebied van compliance, Wwft, tucht- en gedragsrecht. Zij verzorgt opleidingen bij cursusinstituten, advocatenkantoren, ordes van advocaten en juridische verenigingen. Suzanne is jarenlang stafjurist bij de Haagse Orde van Advocaten geweest en vormde in die functie een belangrijke rol bij het landelijk Kenniscentrum Wwft, de vraagbaak voor de Nederlandse advocatuur op het gebied van Wwft-vraagstukken. Zij werkt met Bas Martens samen in het initiatief Advius, compliance en advies voor advocatenkantoren www.advius.nu.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling