KiesUwCursus
Home Cursussen Online congres Integriteit vanuit tuchtrechtelijk perspectief**a

Online congres Integriteit vanuit tuchtrechtelijk perspectief**a

Een unieke, actuele, middag (online) in samenwerking met Disciplina, de Nederlandse Vereniging van Tuchtrechtadvocaten

7 april 2022 van 13:00 uur – 17:45 uur

Disciplina Jaarcongres Tuchtrecht 


Online middagcongres Integriteit vanuit tuchtrechtelijk perspectief**a: een inspirerende en actuele middag voor elke advocaat, notaris, rechter en jurist die hiermee te maken heeft in de praktijk!

Via een livestream kunt u vanaf uw eigen computer het gehele programma volgen. De sprekers, die op locatie aanwezig zijn, zorgen ervoor dat u digitaal en interactief de middag kunt volgen.

Uw praktijk staat centraal
Na afloop van dit unieke online middagcongres heeft u vanuit verschillende disciplines meer inzicht gekregen in de actuele ontwikkelingen op het thema ‘Integriteit vanuit tuchtrechtelijk perspectief’. 

Bestemd voor: 
advocaten, (kandidaat-)notarissen, rechters, juristen tuchtrecht/ strafrecht/gezondheidsrecht en overige geinteresseerde juristen.

Korting: Disciplina-leden krijgen met vouchercode een korting van 100 euro op de reguliere cursusprijs. 

Programma

Datum en tijd: donderdag 7 april 2022, van 13.00 – 17:45 uur ‘Online Congres Integriteit vanuit tuchtrechtelijk perspectief’
Programma (13:00 uur – 17:45 uur) De Nederlandse Vereniging van Tuchtrechtadvocaten ‘Disciplina’ organiseert samen met Sdu Opleidingen op 7 april a.s. het ‘Online Congres Integriteit vanuit tuchtrechtelijk perspectief’.

Vanuit verschillende disciplines wordt dit onderwerp nader belicht door o.a. Prof. mr. drs. Jan Biemans (notariaat), mr. Tonco Roest Crollius en mr. Pieter Van Regteren Altena (beiden oud-deken; advocatuur), mw. mr. Mieke de Die (medisch tuchtrecht; advocatuur), mr. Bart Jansen (rechtsfilosoof en jurist Nyenrode) en mw. mr. Noa de Leon (dagvoorzitter; advocatuur).
Programma
13:00 – 13:10 uur: Inleiding door dagvoorzitter, mr. Noa de Leon-van den Berg
13:10 – 14:10 uur: Spreker I
14:10 – 14:20 uur: Korte pauze
14:20 – 15:20 uur: Spreker 2
15:20 – 15:30 uur: Korte pauze
15:30 – 16:30 uur: Spreker 3
16:30 – 16:40 uur: Korte pauze
16:40 – 17:40 uur: Spreker 4
17:40 – 17:45 uur: Afsluiting door dagvoorzitter, mr. Noa de Leon-van den Berg

Sprekers

 • T. (Tonco) Roest Crollius

  mr. Tonco Roest Crollius is advocaat bij RCDJ Advocaten in Woerden. Tonco is oud-deken van de Orde van Advocaten Midden-Nederland Tonco staat ondernemers bij in arbeidsrechtelijke zaken, huuraangelegenheden en algemene bedrijfsmatige advisering. Daarnaast heeft Tonco een voorliefde ontwikkeld voor het strafrecht en erfrecht. Hij heeft de specialistenopleiding strafrecht gedaan en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten. Tonco is specialist op het gebied van het tuchtrecht, zowel voor advocaten als voor andere beroepsbeoefenaren, zoals medici en sporters. Tonco is lid van de Nederlandse Vereniging voor Tuchtrechtadvocaten, Disciplina. Daarnaast is Tonco rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Oost-Brabant. Hij is ook docent bij de beroepsopleiding voor advocaten in het vak gedragsrecht en ethiek. Sinds 2020 is Tonco voorts opgenomen in de poule van voorzitters van de Raad van Arbitrage van de KNVB.

 • P. (Pieter) van Regteren Altena

  mr. Pieter van Regteren Altena is adviseur/advocaat bij Van Doorne in Amsterdam. Daarnaast is hij oud-deken van de Orde van Advocaten in Amsterdam. Pieter is specialist op het gebied van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Beroepsaansprakelijkheid, productenaansprakelijkheid, aansprakelijkheid van bedrijven en de verzekeringsaspecten daarvan en niet verzekerde aansprakelijkheden tussen bedrijven zijn Pieters aandachtsgebieden. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor aansprakelijkheid van medische beroepsbeoefenaars met inbegrip van het medisch tuchtrecht.

 • N. (Noa) de Leon - van den Berg

  mr. Noa de Leon-van den Berg is advocaat bij Advocatenkantoor De Leon in Utrecht. Zij is gespecialiseerd in strafrecht en tuchtrecht (advocaten, artsen en gerechtsdeurwaarders). Noa is oprichter en secretaris van Disciplina, Nederlandse vereniging van tuchtrechtadvocaten. Tevens is zij initiatiefnemer en hoofdredacteur van het Tijdschrift Tuchtrecht. Noa is docent tuchtrecht voor advocaten en intervisiegespreksleider voor advocaten. Zij publiceert regelmatig ook blogs over het tuchtrecht en strafrecht.

 • J.W.A. (Jan) Biemans

  Jan Biemans is als hoogleraar Burgerlijk recht en Notarieel recht aan de Universiteit Utrecht verbonden. Hij maakt deel uit van verschillende besturen, raden van toezicht en redacties. Hij studeerde rechten en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde het LL.M programma aan Harvard Law School. Hij is als advocaat werkzaam geweest bij Houthoff Buruma en, in de cassatiepraktijk, bij De Brauw Blackstone Westbroek te Amsterdam. Jan is in 2011 gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het proefschrift getiteld 'Rechtsgevolgen van stille cessie'. Jan heeft een brede interesse in het recht and interdisciplinair onderzoek. Hij publiceert en doceert regelmatig over het goederenrecht, het insolventierecht, het erfrecht, het financieel privaatrecht en het notarieel tuchtrecht.

 • A.C. (Mieke) de Die

  Mr. A.C. (Mieke) de Die is advocaat/partner bij Velink & De Die Advocaten in Amsterdam. Haar deskundigheid strekt zich uit over de volle breedte van het recht in de gezondheidszorg: van tuchtrecht en toezicht tot contracten en onderzoeken naar disfunctioneren. Mieke is o.a. redactielid van GZR Updates. Daarnaast vervult zij diverse nevenfuncties binnen deze rechtsgebieden en is zij als geen ander bekend met de juridische praktijk op het gebied van gezondheidsrecht en medische tuchtrecht.

 • B. (Bart) Jansen

  Mr. dr. Bart Jansen is als rechtsfilosoof en jurist verbonden aan Nyenrode Business universiteit waar hij alle vakken die betrekking hebben op recht, filosofie en bedrijfsethiek verzorgd. Daarnaast doceert hij rechtssociologie aan de Universiteit van Amsterdam, is hij docent encyclopedie van de rechtswetenschap aan de Universiteit Leiden en geeft hij rechtsfilosofie aan de Airlangga University te Soerabaja, Indonesië. Barts onderzoek is met name gericht op rechtsfilosofie, bedrijfsethiek en kunstfilosofie. In januari 2022 verdedigde hij zijn proefschrift aan Nyenrode waarin hij meent dat bedrijfsethiek juridisch wordt gedacht en dit juridische denken een échte ethiek in de weg zit.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling