console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Online Congres Het Beroepsgeheim en Het Verschoningsrecht**a

Online Congres Het Beroepsgeheim en Het Verschoningsrecht**a

Info

Een unieke, actuele, middag (online) in samenwerking met Disciplina, de Nederlandse Vereniging van Tuchtrechtadvocaten

Middagcongres Het Beroepsgeheim en Het Verschoningsrecht (online): een inspirerende en actuele middag voor elke advocaat en geinteresseerde jurist die hiermee te maken heeft in de praktijk!

Via een livestream kunt u op uw eigen computer het gehele programma volgen. De sprekers, die op locatie aanwezig zijn, zorgen ervoor dat u ook op digitale wijze de middag kunt volgen! Wilt u liever fysiek het congres bijwonen? Klik dan hier.

Elke deelnemer ontvangt digitaal de special edition van het Tijdschrift Tuchtrecht over het beroepsgeheim.

Bestemd voor: 
advocaten/juristen tuchtrecht/strafrecht/gezondheidsrecht

Tijdens deze middag krijgt u antwoord op de volgende vragen:
Hoe ver reikt het beroepsgeheim?
Is het verschoningsrecht absoluut?
Wat is de regelgeving ten aanzien van het in beslagnemen van geheimhouderstukken?
In geval van samenloop tucht- en strafrecht, wat zijn dan de (on)mogelijkheden bij het bepalen van de rechtspositie (en verdedigingsstrategie) van je cliënt?
Het medisch beroepsgeheim en de informatieverstrekking aan de zorgverzekeraar, hoe zit dat alweer?

Uw praktijk staat centraal!
Na afloop van dit actuele middagcongres heeft u meer inzicht gekregen in de verschillende aspecten en actuele ontwikkelingen die meespelen bij het beroepsgeheim/verschoningsrecht.
De verkregen inzichten geven u in uw dagelijkse werk handvatten om uw cliënt weloverwogen te adviseren ten aanzien van het beroepsgeheim/ verschoningsrecht en voorts ook om als beroepsbeoefenaar uw eigen positie in het juridisch speelveld te bepalen.

Korting: Disciplina-leden krijgen met vouchercode een korting van 100 euro op de reguliere cursusprijs. 

Programma"

Programma

Datum en tijd:  donderdag 8 april 2021, van 13:00 – 17:45 uur

13:00 – 13:10 uur: Inleiding door dagvoorzitter, mr. Noa de Leon-van den Berg
13:10 – 14:10 uur: Het beroepsgeheim/verschoningsrecht, mr. dr. Nathalie Fanoy, advocaat bij Fanoy Legal
14:10 – 14:20 uur: Korte pauze
14:20 – 15:20 uur: Het medisch beroepsgeheim en het tuchtrecht, mr. Oswald Nunes, advocaat bij KBS Advocaten
15:20 – 15:30 uur: Korte pauze
15:30 – 16:30 uur: De tuchtrechtadvocaat en het beroepsgeheim met een vleugje strafrecht, mr. Samantha Bilgi en mr. Frank van Ardenne, advocaten bij Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten
16:30 – 16:40 uur: Korte pauze
16:40 – 17:40 uur: De rechter-commissaris en het beroepsgeheim, mr. Eric Diepraam, rechter-commissaris bij rechtbank Amsterdam
17:40 – 17:45 uur: Afsluiting door dagvoorzitter, mr. Noa de Leon-van den Berg
Persoon

Sprekers

 • N. (Noa) de Leon - van den Berg

  mr. Noa de Leon-van den Berg is advocaat bij Advocatenkantoor De Leon in Utrecht. Zij is gespecialiseerd in strafrecht en tuchtrecht (advocaten, artsen en gerechtsdeurwaarders). Noa is oprichter en secretaris van Disciplina, Nederlandse vereniging van tuchtrechtadvocaten. Tevens is zij initiatiefnemer en hoofdredacteur van het Tijdschrift Tuchtrecht. Noa is docent tuchtrecht voor advocaten en intervisiegespreksleider voor advocaten. Zij publiceert regelmatig ook blogs over het tuchtrecht en strafrecht.

 • E. (Eric) Diepraam

  Mr. Eric Diepraam (1971) is rechter bij de rechtbank Amsterdam. De afgelopen zes jaar werkte hij als rechter-commissaris, met onder meer een specialisatie in cybercrime en fraudezaken. Vooral in fraudezaken heeft hij geregeld te maken met geheimhouderskwesties en het verschoningsrecht.

 • F. (Frank) van Ardenne

  mr. Frank van Ardenne is advocaat bij Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten. Hij heeft een strafrechtelijke praktijk die voornamelijk is gericht op het ondernemingsstrafrecht.Binnen zijn praktijk ligt het accent op fraudezaken waarin verdenkingen spelen als witwassen, omkoping/corruptie, valsheid in geschrift, faillissementsfraude en oplichting. Daarnaast staat hij ondernemingen bij als er een verdenking is van een economisch delict, bedrijfsongeval of milieudelict. Tot slot wordt hij regelmatig ingeschakeld bij calamiteiten in de (haven)industrie en utiliteitsbouw of in fiscale en financiële strafzaken. Frank is actief geweest bij de Orde van Advocaten. Daardoor heeft ook het tuchtrecht zijn belangstelling. Hij treedt op in tuchtzaken van onder andere advocaten, notarissen, belastingadviseurs, en accountants. Buiten het strafrecht en tuchtrecht hebben compliance, crisismanagement en mediatraining zijn belangstelling. Frank is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en de Nederlandse Vereniging van Tuchtrechtadvocaten.

 • N. (Nathalie) Fanoy

  mr. Nathalie Fanoy is advocaat te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd op het gebied van het tuchtrecht en de beroepsregels voor advocaten in het algemeen, meer in het bijzonder de geheimhoudingsplicht en het verschoningsrecht van advocaten en andere (juridische) beroepsgroepen. In 2017 promoveerde Nathalie aan de UvA op het onderwerp ‘de geheimhoudingsplicht en het verschoningsrecht van de advocaat’. Zij publiceert en doceert regelmatig over dit onderwerp. Tevens is zij docent beroepsattitude en beroepsethiek bij de beroepsopleiding van de NOvA.

 • S. (Samantha) Bilgi

  mr. Samantha Bilgi is advocaat bij Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten. Zij heeft een strafrechtelijke praktijk die voornamelijk is gericht op het financieel-economisch strafrecht. Zij staat ondernemingen en hun leidinggevenden en werknemers bij die bijvoorbeeld worden verdacht van witwassen, omkoping, valsheid in geschrift en verschillende delicten uit de Wet op de economische delicten. Ook staat Samantha regelmatig (rechts)personen bij die betrokken zijn geraakt bij een bedrijfsongeval. Daarnaast is Samantha geïnteresseerd in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Zij adviseert ondernemingen over de verplichtingen die voortvloeien uit de Wwft. Samantha adviseert ondernemingen in dat kader ook over hun positie ten opzichte van hun bank en accountant. In samenwerking met Robert Crince le Roy en Remko Wijling begeleidt Samantha ook (interne) onderzoeken. Ook het tuchtrecht heeft haar belangstelling. Zo staat zij advocaten, notarissen, accountants, belastingadviseurs en schippers bij, tegen wie een tuchtklacht is ingediend. Samantha schrijft regelmatig columns voor Bijzonder Strafrecht en geeft lezingen over onderwerpen uit haar praktijk, bijvoorbeeld bij Deltalinqs.

 • O. (Oswald) Nunes

  Na zijn studie Nederlands Recht te Rotterdam te hebben voltooid, ging mr. Oswald Nunes in 1986 aan de slag als advocaat in Den Haag. Sinds 1994 is hij verbonden aan KBS. Momenteel is hij binnen KBS voorzitter van de sectie (materieel) Gezondheidsrecht/Aansprakelijkheid en Zorg. Tuchtrecht en Aansprakelijkheid Oswald is een van de partners van KBS. Hij heeft een jarenlange ervaring op het gebied van civiele, tuchtrechtelijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid van beroepsbeoefenaren en instellingen in de gezondheidszorg. Oswald adviseert en procedeert hier dagelijks over en is met recht een specialist. Bijzondere aandacht heeft hij voor de regelgeving met betrekking tot opleiding en registratie van artsen. Nevenactiviteiten Oswald is lid van de Vereniging van Letselschadeadvocaten (LSA), redacteur van het tijdschrift Rechtspraak aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht (RAV), (Lid van) de Nederlandse Vereniging van Tuchtrechtadvocaten Disciplina en coördinator van de ‘sectie aansprakelijkheidsrecht’ binnen het samenwerkingsverband Netlaw. Ook is hij lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht en van de vereniging voor aansprakelijkheids- & schadevergoedingsrecht (VASR).

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling