KiesUwCursus
Home Cursussen Online basiscursus ICT en Recht

Online basiscursus ICT en Recht

Het ICT-contract – Voorwaarden en garanties – Data en privacygegevens – Aansprakelijkheid

Bestemd voor: advocaten en (bedrijfs)juristen

In deze cursus leer je over de belangrijkste (juridische) aspecten van ICT-contracten en het beheer van data en persoonsgegevens. Twee experts behandelen met jou diverse casussen en jurisprudentie. De opgedane kennis kun je meteen toepassen in de praktijk.

Computers en netwerken zijn niet weg te denken in onze maatschappij en het bedrijfsleven. We communiceren via internet en we slaan bestanden, documenten, adressen en persoonsgegevens op via netwerken en servers. Informatie is hierdoor makkelijk en snel te vinden en werk gebeurt efficiënt.

Een solide en goed ICT-contract is daarom onmisbaar. Communicatie, opslag en werken met (adres)bestanden en persoonsgegevens brengen verplichtingen en verantwoordelijkheden met zich mee. Welke soorten ICT-contracten zijn er en wat zijn daarin de belangrijkste bepalingen? Welke (wettelijke) verplichtingen heeft een bedrijf ten aanzien van databeheer en privacygegevens? Hoe zit het met de aansprakelijkheid als door fouten in een computer netwerk(systeem) schade (zowel materiaal als persoonlijk) ontstaat? In deze cursus krijg je antwoord op al deze vragen en meer.

Programma

12:30 – 13:30

Inleiding ICT en het recht

13:30 – 14:00

Opbouw ICT-contract

14:00 – 14:15

Pauze

14:15 – 15:00

Regeling van intellectueel eigendom

15:00 – 15:45

Kwaliteit, prijs en aansprakelijkheid

15:45 – 16:00

Pauze

16:00 – 16:15

Data en persoonsgegevens

16:15 – 17:00

Continuïteit en exit

17:00 – 17:15

Q&A en afsluiting

Sprekers

  • B. (Bram) de Vos

    Bram de Vos werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht en is gespecialiseerd in juridische vragen rondom cloud computing en fintech. Bram houdt zich bezig met het opstellen en uitonderhandelen van IT-contracten en adviseert onder andere in complexe IT-migratietrajecten. Hij heeft ervaring met contractenrecht en intellectueel eigendomsrecht. Ook adviseert hij over vragen met betrekking tot financieel recht, privacy en telecommunicatierecht. Zijn klantenkring bestaat uit een mix van afnemers en leveranciers van software en cloudoplossingen. Naast de dagelijkse juridische praktijk is Bram geïnteresseerd in de impact van technologische ontwikkelingen op de maatschappij. Hij verdiept zich graag in onderwerpen als big data en de maatschappelijke en sociale invloed van het internet.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling