console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Ongehuwd samenwonenden**

Ongehuwd samenwonenden**

Info

In de afgelopen jaren is het aantal personen dat ongehuwd samenwoont, meer dan verdubbeld.

De komende jaren zal het aantal ongehuwd samenwonenden ongetwijfeld nog verder toenemen, met alle vermogensrechtelijke gevolgen van dien voor de partners tijdens de relatie, maar ook met alle scheidingsrechtelijke gevolgen voor de ex-partners onderling en voor minderjarige kinderen van hen tezamen of van een van hen.

Wat te adviseren aan ongehuwd samenwonenden met trouwplannen? Huwen in de sinds 2018 bestaande wettelijke beperkte gemeenschap van goederen dan wel huwelijkse voorwaarden maken, in het bijzonder als zij zijn gerechtigd tot een voorhuwelijkse eenvoudige gemeenschap van hun woning en/of van hun inboedel.

Reden te meer om uitgebreid aandacht te besteden aan zowel de familie(vermogens)rechtelijke aspecten van het ongehuwd samenwonen als de pensioenrechtelijke toekomstvoorzieningen ter zake hiervan. Want het partnerpensioen staat volop in de aandacht van de politiek. Waarschijnlijk gaat het partnerpensioen volledig op de schop en komt er meer uniformiteit. Tijdens deze cursus wordt ook aan de hand van voorbeelden aangegeven hoe u bepaalde soorten partnerpensioen kunt herkennen. 

Bestemd voor: advocaten, (kandidaat-)notarissen en advocaat- en notaris-mediators

Programma"

Programma

Datum en tijd: 29 oktober 2020, van 11:00 tot 18:00.

Persoon

Sprekers

  • A.J.M. (André) Nuytinck

    - hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder personen-, familie- en erfrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam - hoogleraar burgerlijk recht, in het bijzonder personen- en familierecht, Centrum voor Notarieel Recht, Radboud Universiteit Nijmegen - lid Staatscommissie Herijking Ouderschap (2014-2016) - adviseur initiatiefnemers Wet beperking omvang wettelijke gemeenschap van goederen

  • G.J.B. (Gerry) Dietvorst

    Gerry Dietvorst (1950) is fiscaal jurist en was als hoogleraar verbonden aan de juridische faculteit van Tilburg University, waar hij sinds 1996 de leerstoel “Fiscale en civielrechtelijke aspecten van toekomstvoorzieningen” bekleedde. Gerry is bijna 40 jaar in de verzekeringswereld werkzaam ben geweest met pensioen als werkgebied. Momenteel is hij verbonden aan PensioenGeMi. Tevens is hij redacteur van Pensioenmemo. Hij schreef diverse boeken en heeft een groot aantal artikelen gepubliceerd.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling